Gyurcsány az egész országot a játékszerévé tenné – a mémgyáros Dávid Bence a Mandinernek

2021. augusztus 30. 12:00

A mérnöki munkáját hagyta ott, hogy a maga eszközeivel azt támogassa, amiben hisz, a konzervatív értékrendet. Dávid Bence is csatlakozott a Megafonhoz, a Konverzió nevű Facebook-oldalán napi szinten mémekkel fogalmazza meg a véleményét.

2021. augusztus 30. 12:00
null
Sal Endre
Sal Endre

Tényleg képes volt a mérnöki pályát elhagyni azért, hogy mémeket gyártson naphosszat?

Biomérnökként dolgoztam négy évig, szerettem, de más, ha valaki szereti a munkáját és más, ha hivatástudata van. Az utóbbi években budapestiként azt tapasztaltam, hogy rossz irányba mennek a dolgok a fővárosban. Két lehetséges út várt rám: vagy otthon bosszankodom, vagy pedig teszek valamit.

Fogta magát és becsöngetett a Megafonhoz?

Pont így történt. Jelentkeztem a képzésükre, s hamar szembesültem vele, olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik hasonló értékrendet vallanak, mint én.

A Megafon valóban nagy segítség abban, hogy a közösségi térben felhangosítsa a jobboldali emberek véleményét.

Véleményvezérből egyre több van a Megafonnál. Ezért lett mémgyáros?

Ez egy olyan műfaj, amely könnyen befogadható, mindamellett egy jó mém elgondolkoztatja az embert.

Forrás: facebook.com/konverzio

Konverzió névre hallgat a Facebook-oldala. Nem volt egyszerűbb?

Látja, ha egyszerűbb neve lenne, ezt a kérdést sem kaptam volna meg.

Megnéztem az oldalát. Vannak humoros mémjei, meg elgondolkoztatók is, de azért nem röhögtem magamat halálra…

Nem is az a cél. A fő cél az elgondolkoztatás. Nem akarok megmondóember lenni, nem is illik a mérlegelő karakteremhez, a lényeg, hogy a mémjeim elgondolkoztassák az embereket.

Ebből a mémoldalból persze nem lehet megélni.

Egy hónapja a Megafonnál dolgozom szerkesztőként. Remek a társaság, itt tényleg mindenki az értékrendjében magabiztos, elkötelezett és hisz abban, amit csinál. Én például hiszek abban, hogy a mémjeim egyfajta kiállást jelentenek az értékrendem mellett. Amúgy is úgy tapasztalom, hogy Magyarországon a konzervatív érzés reneszánszát éljük. 

A konzervatív életérzés hol lett a sajátja?

A családomtól kaptam. A történelem, a hagyományok és a közélet fontosságát pedig édesapámnak köszönhetően ismertem fel.

Van olyan ellenzéki politikus, akiből nem gyártana mémet?

Nehéz ebből a palettából választani, de ha mégis kell, akkor azt mondom, Ungár Péter például egy vitaképes, intelligens politikus. De van más is. Én 1993-ban születettem, nekem gyerekként a férfi pólóválogatott volt az aranycsapat. Felnéztem rájuk. Így sportolóként felnéztem Steinmetz Ádámra is. Az ő esete is bizonyítja azonban, hogy a sportsikerek ellenére senki sem lehet tökéletes, hiszen a Jobbikban politizál. 

 És kik azok, akiket rendszeresen kipécéz a mémjeiben?

Ismerős nevek lesznek. De például Gyurcsány Ferencről azt gondolom, hogy annak ellenére is, hogy miniszterelnökként tönk szélére vitte az országot, hogy 2006-ban morálisan megbukott, ő még így is a profi politikusok közé tartozik. De a többiek…

Engem kifejezetten zavar, ha valaki olyan státuszra törekszik, amihez kevés. Karácsony Gergely, Jakab Péter és Fekete-Győr András pedig ezt teszi.

Mert ön, velük ellentétben vérprofi?

Velük ellentétben én nem akarok miniszterelnök lenni, mert tudom a határaimat.

Mi fog dönteni a 2022-es választáson?

Az érzelmek.

Dávid Bence. Fotók: Ficsor Márton

Pedig legutóbb egy elemző azt mondta nekem – nevezetesen Deák Dániel –, hogy a pénztárca a meghatározó. Ha elég vastag, ha működik a gazdaság, akkor a kormány is marad.

Ez is igaz, de… Az utóbbi időben, főleg a pandémia hatására az emberek belekényszerültek egy virtuális térbe, ott tartják a kapcsolatot a külvilággal és onnan is kapják hatalmas mennyiségben a híreket. A Facebook és az Instagram pedig az érzelmi viszonyulásról szól. Tetszik e a ruha, a marketingfogás vagy éppenséggel a másik véleménye. Ezeken a platformokon az érzelmeink hatására hozunk döntéseket. Ez a fajta attitűd pedig átgyűrűzhet a politikára is, így az érzelmek sokaknál felülírhatják a rációt. Ez valós veszély. Én azt szeretném, hogy a Facebookon a jobban előtérbe kerüljenek a jobboldali hangok, a konzervatív világlátás, hiszen a másik oldal gyűlöletkeltésével és irigységével tele a padlás.  

A 2006-os őszödi beszédre és az azt követő utcai harcokra emlékszik?

Tizenéves voltam, együtt néztük édesapámmal a Hír Tv-t. A békés emberek ütlegelése szinte beleégett a retinámba. Arra is emlékszem, hogy az iskolámnál, a belvárosban napokig éreztük a könnygáz szagát. Én nem akarom, hogy egy újabb ilyen korszak jöjjön.

Az a világ akar ugyanis visszajönni, ahol megsarcolják az embereket a többkulcsos adóval, az a világ, ahol elveszik a családi adókedvezményeket.

Már kiszámolták, ez családonként havi szinten több százezer forint mínuszt is jelenthet. Erről is beszélnünk kell. Gyurcsány az egész országot a játékszerévé tenné, ezt pedig nem engedhetjük!    

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ALIordog51
2021. augusztus 30. 13:23
Hajrá Bence! Mikor megláttam a Hírtv-ben egyből felfigyeltem arra, hogy végre egy szereplő, aki hibátlan kiejtéssel, értelmes, kerek mondatokkal fejezi ki magát! Engem nagyon zavar, a dadogó, hadaró beszéd!!! Sok sikert kivánok!
olajfa1
2021. augusztus 30. 13:01
Gyurcsány és bandája már játékszerré TETTE!!!!!! az országot! Akkor már senki nem adott kölcsönt Magyarországnak, és Magyarország Gyurcsány vezetésével A KAMATOKAT SEM TUDTA FIZETNI! Vagyis Gyurcsány ÁLLAMCSŐDBE VEZETTE AZ ORSZÁGOT!!!!!!!
Akrabu17
2021. augusztus 30. 12:50
na ez az összes moslékos söpredék rávetette magát erre a topicra. tehát amit ez a Dávid Bence csinál hasznos. Hajrá Bence!Hajrá jobb oldal!!
states
2021. augusztus 30. 12:37
A nemzeti-konzervatív tábor legnagyobb reménysége, ki hitte volna, Kaligeli lett. Ha a moslék megtartja, és jelölt lesz, az kész főnyeremény, hiszen a mindennapi balfaszkodása villámgyorsan erodálja a moslékot is. Ha menesztik, Feriné következik, ami szintén főnyeremény, ha nem is akkora, mint balfaszgeli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!