Márki-Zay: Nehéz harc lesz az ellenzéki oldalon a listás helyekért

2021. július 01. 08:31

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint Tóth Csaba személye nem erősíti az ellenzék ajánlatának tisztaságát.

2021. július 01. 08:31
null

Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy az előválasztás lényege, hogy minden derüljön ki a jelöltekről – jelentette ki Márki-Zay Péter, akinek a szavait az atv.hu idézi.

Senki ne gondolja, ha vannak botrányok, arról a Fidesz nem fog tudni” – fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester, hozzátéve: most kell olyan jelöltet választani, akit nem lehet semmivel zsarolni.

Márki-Zay Péter az ATV Start című műsorában először arról beszélt: bár a holland miniszterelnök, Mark Rutte például nemrég felvetette, hogy Magyarországnak el kellene hagynia az Európai Uniót,

maga Orbán Viktor ezt soha nem jelentette ki.

„Ugyanakkor nem véletlen, hogy az ellenzék szavazóinak nagyobb része támogatja az uniós tagságot, mint a kormánypárti szavazóknál, ugyanis a kormányzat sokszor az unió politikájával szemben politizál, ami előrevetítheti a kilépési szándékot, még ha ezt nem is mondják ki nyíltan” – fejtette ki.

Márki-Zayt kérdezték az ellenzéki előválasztásról is.

A politikus az MSZP-s Tóth Csaba és a független Hadházy Ákos zuglói ellentétével kapcsolatban azt mondta: ahhoz, hogy 2022-ben egy Fidesz vagy nem Fidesz alternatívában a nem Fideszre szavazzanak a bizonytalanok, az kell, hogy az ellenzék ajánlata tiszta legyen,

szerinte Tóth Csaba „nem erősíti ezt”.

Mint fogalmazott, az ő személyét körbelengi egy olyan dolog, ami nem biztos, hogy építi az ellenzéket. Márki-Zay Péter azért támogatja Hadházy Ákost, mert szerinte mindkettőjüket annyit támadták már, hogy ha lenne egy valós vád, arról már tudnának.

Szerinte a pártok a saját leghűségesebb jelöltjeiknek akarják bebiztosítani a biztos helyeket, ez érthető. Ő azonban mindig abban gondolkodik inkább, hogyan lehet Orbánt legyőzni, de úgy, hogy ne csak kormánypárti, hanem ellenzéki oldalon se legyen korrupció.

Mint mondta, a hat párt megegyezett, hogy nem lesz listás előválasztás, de megegyeztek abban is, hogy olyan szempontokat fognak figyelembe venni, hogy minden pártnak lehessen frakciója, viszont ezeket egy győzelem esetén felül lehet írni. Márki-Zay Péter úgy látja, nehéz harc lesz az ellenzéki oldalon is a listás helyekért.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pitypang1125
2021. július 01. 14:15
Ejjnye bejnye, egy valós tét nélküli bohóckodás közben, már most ölik egymást, mi lesz 22-ben? Egy újabb ketharmados győzelem. Muhaha. Mindenféle képpen el kell menni szavazni, hogy végre ezek az élősködő tetű moslékok, végérvényesen eltűnjenek a politikából. Talán akkor majd kinő az ellenzéki szarkupac romjain, egy valós ellenzéki erő, amelyik a hazája érdekeit szolgálja, kritizálja a kormány intézkedéseit, de külföldön nem a hazát árulja. Most ilyen ellenzéki erő nincs, pedig szükség lenne rá. Erre a moslék katyvaszra, egy baromfi udvart sem bíznék, mindegyik csak a zsebét tömné.
NTLLK
2021. július 01. 13:42
Egy ágens megnyilvánulásai...
hátakkor
2021. július 01. 12:07
Ember emberének farkasa bejutó listás helyekért
Zod
2021. július 01. 12:03
Baloldalon sok a zoofil és kevés a fóka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!