Donáth: Javítsd meg, ne cseréld le!

2021. július 01. 11:07

A momentumos politikus azon kesereg, hogy folyamatos vásárlásra lettünk kondicionálva.

2021. július 01. 11:07
null

„Elromlott? Javítsd meg” – Donáth Anna ezzel a felszólítással kezdi Facebook-posztját. A Momentum európai parlamenti képviselője azt írja, „nagyszüleink idejében ez volt az egyértelmű válasz, ha bármi eszköz felmondta a szolgálatot. Se pénz, se lehetőség nem volt újat vásárolni és nem is jutott eszükbe, hogy kéne egy új, amíg megoldható volt a már meglévő megjavítása”. A politikus ezután felhívja a figyelmet, hogy a fiatalabb generációk már egy másik világban nőttek fel.

Majd amiatt kesereg, hogy a fogyasztói társadalom nyomására folyamatos vásárlásra lettünk kondicionálva, így sokszor egyértelműbbnek tűnik újra megvenni valamit, mint megszerelni a meglévő eszközt. Nem beszélve arról, hogy a rendszer is mindent megtesz azért, hogy inkább a vásárlás mellett döntsünk”. Majd közli, hogy tisztában vele, hogy a legtöbb eszközt „nehéz megjavítani házilag, szervizben pedig sokszor majdnem annyiba kerül, mint egy új, és a várakozási idő is nagyon magas”.

Ez azonban nem riasztja el Donáth Annát attól, hogy mégis a javítás mellett érveljen.

Fotó: MTI/Momentum

 

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
molnarat
2021. július 06. 14:43
Donáth Anna rádöbbent a kapitalizmus problémás voltára. Jó reggelt kívánok! És ezeknek az IQ19-es momentumosoknak fizetnek 3,5 milliót havonta? Elmennék már én is politikusnak, de nem vagyok elég hülye hozzá, így esélyem sincs. Marad a kis pénz.
brekker
2021. július 03. 15:03
Matolcsy a Növekedési Hitel Programmal és az "idő előtti" "túlzott" kamatcsökkentésekkel jó irányba lépett, több ezer milliárd forintot megspórolt az országnak.
brekker
2021. július 03. 14:51
A növekedés kényszere a hitelalapú pénzrendszerbe van kódolva. Mivel szinte minden új pénz a gazdaságban kamattal terhelt hitel, a kamatok visszafizetéséhez elengedhetetlen a folyamatos növekedés. Tartós eszközökkel ez megvalósíthatatlan. Továbbiak: MMT wikipédia penzriport.hu
Vidėken újrakezdő
2021. július 02. 09:55
„Elromlott? Javítsd meg” Ugyan ebben a szellemben kell 2022-ben a Fideszre szavazni. Egy-két dologban módosítaniuk kell, ez nem vitás, de lecserélni most nem szabad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!