Szlovák történészek akarják betiltani Skrabski Fruzsina pozsonyi magyarokról szóló filmjét

2021. június 17. 13:20

Ha a Népirtás Pozsonyligetfalun bekerül valamelyik filmfesztiválra, már írják is a feljelentést – írja a producer.

2021. június 17. 13:20
null

Már megint be akarják tiltani egy filmemet – kezdi Facebook-posztját Skrabski Fruzsina. Mint kiderült, néhány szlovák történész elkezdett olyan filmfesztiválok szervezőinek írni, ahová beválogatják Skrabski Népírtás Pozsonyligetfalun című filmjét.

„Eleinte csak csodálkoztunk, hogy volt olyan fesztivál, ahol versenybe került a filmünk, aztán írtak, hogy kikerültünk a versenyből.

Máshol megnyertük a fődíjat, ilyen volt az Edufest, akik írták, hogy szlovák “történészek” (ők tették idézőjelbe) írtak nekik, hogy történelmet hamisítunk. Szerencsére ettől még nem vették el a díjunkat” – írja a filmes.

A fimet forgató stáb egyébként mindent vádat angolra és szlovákra fordítva is cáfolt.

„A kedves csapat, aki ily módon próbálja a történelmi igazságtételt akadályozni, a facebookomat nézi és, ha kiteszem, hogy valahol versenyben van a film, már írják is a feljelentést” – számol be Skrabski.

„Szeretném megkérni őket, hogy nekem írjanak és üljenek le a történészekkel, vitassák meg, mert én mint producer, csak azt tudom garantálni, hogy a film valós kutatási eredményekre alapozzuk, a történelem szemlélete minden országnak más, ezzel együtt kell tudnunk élni!” – üzent feljelentőinek a producer.

A film itt nézhető meg:

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Tommy Lee
2021. június 17. 19:22
Még mindig nincsenek olyan szinten, mint a románok. Meg hát sokat számít, hogy kevesebben vannak, mint mi.
Highlander07
2021. június 17. 17:44
Nem is ezek a "történészek" a legnagyobb gond. A dühítőbb a magyarul beszélő, kretén liberálfasiszták lesznek, mint az új szó újságírói meg az új, álmagyar párt, a szövetség politikusai, akik majd nem győznek elhatárolódni ettől a "náci, magyar provokációtól".
Gèbi
2021. június 17. 17:32
Helyesen úgy kellett volna írni, hogy "tót történészek" és így mindjárt érthetővé válna a feljelentősdi. Nagyon nehezen tudják elfogadni, hogy nincs olyan hogy "szlovák történelem", csak felvidéki magyar történelem és hogy a magukat szlováknak mondó népség lopott földet bitorol és még saját nyelve sincs.
Bell & Sebastian
2021. június 17. 16:07
Erről a témáról korábban már vetítettek egy filmet a magyar televízióban, ami semmilyen visszhangot nem keltett. Itt az lehet a baj, hogy kikerült az európai porondra, pont úgy, mint a bolond ellenzék jajveszékelése nemzeti témákban. Nincsen ezzel semmi gond, hadd szokják a normálisabb oldal véleményét is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!