Horváth Csaba: Szakács László előre megtervezte, hogy kilép az MSZP-ből

2021. június 18. 13:47

Szakács László másképpen emlékezik.

2021. június 18. 13:47
null

Lapunk is beszámolt a szocialisták háza táján kialakuló legújabb botrányról. A párt felfüggesztette szerdán volt elnökét, Molnár Gyulát, aki a DK színeiben fog indulni az előválasztáson, majd érkezett az újabb hír: az MSZP nem támogatja országgyűlési képviselőjét, a Baranya megyei Szakács Lászlót az ellenzéki előválasztáson. A szocialisták állítólag attól féltek, hogy a korábbi alpolgármester átmegy a DK-hoz.

Szakács elmondása szerint Tóth Bertalan „telefonon rúgta ki”, miközben ő az autópályán autózott. A Szakács-üggyel kapcsolatban megszólalt Horváth Csaba zuglói polgármester is, aki az ATV Start vendége volt péntek reggel.

Szerinte Szakács László előre megtervezte, hogy kilép az MSZP-ből.

Elég valószerűtlen, hogy ha valakivel egy ilyen dolog történik, fél órán belül kész programja van arra, hogy sajtótájékoztatót tartson a DK-val” – vélekedett az MSZP fővárosi frakcióvezetője. Szakács ugyanis egy DK-s sajtótájékoztatón jelentette be, hogy távozni kényszerül, miután visszavonták Szakács László jelöltségét Baranya megye 2-es számú választókerületében.

A beszélgetés során szóba került Tóth Csaba zuglói jelölt is, aki a Partizánnak adott interjújában amiatt kritizálta az ugyancsak zuglói jelölt Hadházy Ákost, hogy a független országgyűlési képviselő „nyolc év fideszes politizálás után elárulta a párttársait a trafikmutyi kiszivárogtatásával”.

Horváth szerint a lojalitás nem fontosabb, mint a korrupció felderítése,

ugyanakkor, mint azt kifejtette: szerinte Tóth nem is erre utalt az interjúban. „Ezek csak kiragadott részletek” – fogalmazott.

Szerinte Tóth véleménye az – és ezzel a Zuglói polgármester is tud azonosulni –, hogy Hadházynak, amikor észlelte a problémát, a rendőrségre kellett volna mennie, hogy feljelentést tegyen. „Ha valaki egy közösségbe tartozik, az nem diktafonnal a zsebében járkál, azért mert, hogy esetleg valamikor jó lehet valamire” – vélekedett Horváth, aki szerint ez morálisan elutasítandó, és „árulásnak” számít.

Horváth szerint,

még ha most nincs is feltétlenül következménye a korrupciós feljelentéseknek, ezeket később ők majd újra előveszik a kormányváltás után.

Arra a kérdésre, hogy a közelmúltban kilépett MSZP-s politikus talán éppen Horváth logikája mentén cselekedtek, amikor távoztak pártból, Horváth úgy válaszolt: szerint nem erről van szó.

Ez egy közlekedőedény, a politikában mozognak a szavazók. Például a Jobbik és a Momentum között egy állandó közlekedés van a választók, a szavazók, a szimpatizánsok között. Ha egy picit erőteljesebb a Jobbik kommunikációja, akkor oda mennek a szavazók. Ha kevésbé, vagy zöldebb a megközelítés, vagy liberálisabb a megközelítés, akkor a Momentum felé. Az MSZP és a Demokratikus Koalíció között is van egy ilyen fajta közlekedőedényi mozgás. Az, hogy ez időnként politikusokat is elér, ez benne van a pakliban. Ne zárjuk ki, hogy egy későbbi időpontban ennek az ellenkező folyamatát láthatjuk majd” – vélekedett.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Shaman 1.1
2021. június 19. 07:43
Feri profi módon gyűri le a szövetségeseit. Fegyőrtől kicsit megijedt kezdetben ezért elsőként őket csinálta ki, a maszoposakat kilóra veszi, a jobbikot is csak azért hagyja még békén mert vidéki szavazókat vár tőlük. A többi meg már nem számít semmit sem.
Lotti
2021. június 18. 19:19
Fura az a közlekedőedény. Egyirányú. Erősen lejt Feri felé.
Timur Link
2021. június 18. 16:52
Jól értem? Szakács előre eltervelt mindent? Azt is, hogy visszavonja a támogatást tőle a saját pártja?Nagyon ravasz! Ui.: Amennyiben a DK csábításától féltik a jelölteket, akkor ne is indítsanak egy darabot sem, mert a veszély mindegyiknél fennáll!
Krupp Skya
2021. június 18. 15:11
Már rég fel kellett volna hogy akasszátok egymást Csabi bácsi. Azt hittem hogy Rajk Lászlóval és Nagy Imrével beindul a program.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!