„Telefonon rúgta ki” Tóth Bertalan Szakács Lászlót, aki huszonhárom év után ezt méltatlannak tartja

2021. június 18. 11:46

A szocialisták állítólag attól féltek, az országgyűlési képviselő átmegy a DK-hoz.

2021. június 18. 11:46

Nyilatkozott a Telexnek Szakács László Komló volt alpolgármestere, az MSZP politikusa, aki 2006 és 2010, valamint 2014 és 2018 között is a párt országgyűlési képviselője volt, 2019-től ismét bent ül a parlamentben.

Szocialista félelmek

Az interjú apropóját az adta, hogy a szocialista párt elnöksége úgy döntött, mégsem indítja jelöltként az ellenzéki előválasztáson a politikust. Szakács elmondása szerint Tóth Bertalan „telefonon rúgta ki”, miközben ő az autópályán autózott.

Ennél is érdekesebb az ok: a hivatalos válasz szerint az MSZP azért döntött így, mert a DK pécsi vezetője (ebben a körzetben országgyűlési képviselő Szakács) azt mondta, a DK Szakácsot jelöli, támogatja. Ebből azt feltételezték, hogy Szakács átül a DK frakciójába. Az MSZP ezen félelmét több közelmúltbeli esemény is táplálhatta: emlékezetes, tavaly szocialista polgármestereket – köztük Szaniszló Sándort – csábított át a Gyurcsány-párt, legutóbb pedig az MSZP volt elnökéről, Molnár Gyuláról jelentették be, hogy a DK jelöljeként indul. Pár nappal később a szocialisták felfüggesztették volt elnöküket.

Visszatérve Szakácsra: a Telex szerint azt is mondták a politikusnak, hogy

szerintük „baj van” a Facebookjával, mert kevés rajta az MSZP-s hír, és távol tartja magát a miniszterelnök-jelöltektől.

Öt kilométerrel a telefonhívás előtt még jóváhagytam egy közleményt, ami a nevemmel ment ki, úgy ment a nap, ahogy szokott. Oda sem hívtak az elnökségi ülésre, nem kérdezték meg az álláspontomat, döntöttek rólam, nélkülem. Mai napig hivatalos levelet nem kaptam” – mondta erről Szakács.

Azt is hozzátette, az MSZP „hetekig kérdezgette, hogy átülök-e a DK-ba. Volt, hogy egy Szabó Tímeával közösen tartott sajtótájékoztató előtt hívtak fel, hogy most jelentem-e ezt be.” Elmondása szerint írásos és videós nyilatkozatot is adott arról, hogy az MSZP-frakcióban marad.

Hoppál Pétert kellene legyőznie a közös jelöltnek

Még a botrány kirobbanása előtt úgy volt, hogy Szakács lesz előválasztási jelölt a szocialisták színeiben Baranya megye 2-es körzetében. Ebben a választókerületben az ellenzék majdani közös jelöltjének minden bizonnyal a fideszes Hoppál Pétert kell legyőznie. Az LMP Keresztes László Lórántot, a DK Zag Gábort, a Márky-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom Simon Gábor Imrét, a Momentum Péderi Tamást indította. A momentumos Péderi már korábban visszalépett éppen Szakács László javára.

Én a választást meg szeretném nyerni, de az MSZP ezt tőlem elvette, úgy, hogy meg sem kérdeztek róla. Kell találnom egy pártot, ami jelöl a választásokon” – mondta a  lapnak Szakács, aki a  történtek miatt felfüggesztette párttagságát az MSZP-ben, erre pedig neki hivatalosan a pártvezetőségből senki nem reagált azóta. A Telexnek azt is mondta, a két nap alatt egyelőre arról még nem döntött, ki is lép-e a pártból.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2021. június 19. 10:27
Szakács elsózta a levest!
zakar zoltán béla
2021. június 18. 21:39
lomha világ
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. június 18. 16:27
Szerintem még fegyőrnek bandikának sem esett le a tantusz, hogy átkúrta a ferike, nem kicsit nagyon.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. június 18. 16:24
azé' kurva jó ez a fletó, tök jól elkürta az ellenzéket. Minden ellenzéki a gyurcsány embere, a szoknyás gyurcsány egyedül erre nem lett volna képes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!