Két spanyol cég is Magyarországra hozza fejlesztéseit

2021. május 26. 19:01

Mintegy 5 milliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait két spanyol autóipari cég.

2021. május 26. 19:01
null

Mintegy 5 milliárd forint értékben növeli magyarországi kapacitásait két spanyol autóipari cég, a Gestamp és az Ames – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Madridban sajtótájékoztatón.

 
Mint mondta, a most megszületett megállapodásnak köszönhetően a Gestamp 850 millió forint értékben fejleszti móri akkumulátor-összeszerelő bázisát, míg az Ames szentgotthárdi üzemében modernizálja az autóipari fémtermékek gyártási folyamatát 4,1 milliárd forint értékben.
 
Újraindul a légiforgalom Spanyolország és Magyarország között
 
„Ezek újabb győzelmek Magyarország számára a világgazdasági kapacitások újraelosztásáért zajló globális versenyben” - fogalmazott hozzátéve, hogy a magyar kormány 1 milliárd forint támogatást biztosít a beruházásokhoz.
Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy Magyarországon 220 spanyol vállalat működik, amelyek több mint ötezer embernek adnak munkát.
 
– hangsúlyozta. Arancha González Laya spanyol külügyminiszter elmondta: a spanyol vállalatok leginkább olyan ágazatokban mutatnak érdeklődést a magyarországi befektetések iránt mint az autóipar, a vendéglátás, a megújuló energiák és a közlekedés. Továbbá hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy újraindul az Iberia légitársaság közvetlen légi összeköttetése a két ország között, amely a koronavírus-járvány miatt szünetelt.
 
(MTI)
 
Fotó: Szijjártó Péter, Facebook 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2021. május 26. 21:51
"Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy Magyarországon 220 spanyol vállalat működik, amelyek több mint ötezer embernek adnak munkát." 22,72 fő dolgozó átlagosan cégenként.
teljesenertelmetlen
2021. május 26. 21:33
Valóság nagybácsi sűrűn csapkodja pofán a magyarországi ellenzéket.
civis72
2021. május 26. 20:49
Menekül a tőke, megint444
kozmosz
2021. május 26. 19:48
Külügyminiszterünk dolgozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!