Visszautasította a kínai vakcinát a DK koronavírusban elhunyt képviselője

2021. április 01. 14:28

A képviselő március 26-án hunyt el koronavírus-fertőzés következtében.

2021. április 01. 14:28
null

Március 26-án közleményben tudatta a Demokratikus Koalíció a tragikus hírt, hogy elhunyt Penz András, a Pest megyei 6. választókerület volt DK-s elnöke, a párt Pest megyei és kistarcsai önkormányzati képviselője, a DK Felügyelő Bizottságának tagja, az Országos Tanács tagja és a Gazdaságpolitikai Kabinet vezetője. Közösségi oldalán azt írta a politikus, hogy március 20-án végeztek nála koronavírustesztet, mely pozitív lett. Szerdán pedig arról számolt be, hogy az Uzsoki Utcai Kórház Covid-osztályán kezelik.

A Magyar Nemzet értesülései szerint a képviselő még februárban megkapta az értesítést a koronavírus elleni védőoltás időpontjáról és helyéről, ám ő visszautasította a neki felkínált, kínai Sinopharm-vakcinát.

A Demokratikus Koalíció  január közepén indított petíciót a kínai vakcina itthoni alkalmazásának megakadályozásáért, a párt továbbra is gyűjti az aláírásokat a keleti vakcinák használata ellen. A Demokratikus Koalíció egyébként tavaly ősz óta következetesen tiltakozik az orosz és a kínai vakcinák használata ellen.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aspektus
2021. április 01. 21:52
Aki hülye haljon meg.
linkeloe
2021. április 01. 19:35
Gondolom a gyászoló család, várja a Pfizer-t ma felvett pártelnököt, a gyászszertartásra!!
illiberator
2021. április 01. 19:08
Karma.
Palakon
2021. április 01. 18:57
A DK ongyilkos kommandojaba csak a legkemenyebbeket veszik fel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!