Magyarország nem rendel a CanSino és a CoviShield vakcinákból

2021. április 09. 13:10

A külügyminiszter szerint csak akkor van értelme keleti vakcinák beszerzésének, ha azok szállítási határideje kedvező Magyarország számára.

2021. április 09. 13:10
null

„Akkor van értelme az Európai Unión kívüli forrásból újabb oltóanyagok beszerzésére, hogyha azok időben tudnak segítséget jelenteni. Én most úgy látom, hogy azok a törekvéseink, amelyek alapján még szerettük volna növelni a meglévő szerződéseken felül a keletről érkező vakcinák számát, most lekerülnek a napirendről, tekintve a kapacitások miatt vállalt szállítási határidőket” – jelentette be pénteken Szijjártó Péter az ATV kérdésére válaszolva.

A kínai CanSino és indiai CoviShield vakcinákkal kapcsolatban korábban milliós tételekről szóltak a hírek. A két vakcinával kapcsolatban az OGYÉI lehetővé tette a vakcinák beérkezését, a beérkező mintákat pedig az NNK laboratóriumában vizsgálták. 

A külgazdasági és külügyminiszter azzal indokolta, hogy mégsem vásárolunk a két keleti oltóanyagból, hogy „a vakcinák beérkezésének az időpontja a kulcskérdés, hogy milyen korán, milyen gyorsan tudunk addicionális forrásokból oltóanyagokat beszerezni, ezért most a már meglévő orosz és kínai szerződés teljesítésének utolsó szakaszára koncentrálunk inkább”.

Fotó: MTI/AP/Anupam Nath

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2021. április 09. 18:27
Cansino. Besza... Akkor má' mé' nem Casino? Ha már rulett, legyen stílszerű!
Dorset Naga
2021. április 09. 18:22
Ezt az ápolt kezet... Legalább egy gumikesztű, de inkább némi aceton segítene.
Agricola
2021. április 09. 17:48
Hamarosan érkeznek a Johnson & Johnson vakcinák.
protestáló
2021. április 09. 17:15
Délután kettőre rendeltek a feleségemmel együtt fél háromkor végeztünk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!