Gulyás: A kormány 4,3 millió adagot rendelt a Johnson-vakcinából

2021. március 25. 12:07

Újabb több millió vakcina érkezhet Magyarországra pár hét múlva – derült ki a miniszter szavaiból.

2021. március 25. 12:07

Brüsszel tudja megmondani, mikor érkezik a Johnson, a kormány reméli, hogy minél előbb érkezik az oltóanyagból” – mondta Gulyás Gergely a mai kormányinfón az ATV kérdésére.

A kormány 4 millió 360 ezret rendelt a Johnson egydózisú vakcinából – mondta kérdésre válaszolva Gulyás Gergely a Szentkirályi Alexandra kormányszóvivővel tartott mai kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter arra, hogy mikor érkezhetnek hazánkba a Johnson-vakcinák, úgy reagált, hogy “Brüsszel tudja megmondani, mikor érkezik, mi azt reméljük, hogy minél előbb”.

Érkezik a CanSino és CoviShield

Bár még nem tudni, hogy pontosan mennyi, de a terveik szerint „így újabb több millió vakcina érkezhet Magyarországra pár hét múlva”.

A két új vakcináról – hogy az OGYÉI lehetővé tette a vakcinák beérkezését, a beérkező mintákat pedig az NNK laboratóriumában vizsgálják - itt írtunk részletesen korábban. Az OGYÉI hangsúlyozta: a szóban forgó védőoltások felhasználására is csak a két folyamat – az engedélyezési folyamat és a laboratóriumi vizsgálatok – lezárultát követően kerülhet sor, melynek során a szakembereknek – hasonlóan az európai és más gyógyszer engedélyezési folyamathoz – meg kell győződniük a vakcinák biztonságosságáról, hatásosságáról és a megfelelő minőségéről.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
petabi
2021. március 25. 18:05
Vond le az összes beoltottból a második adagot már megkapottak számát. Kapsz egy számot,ők mind második oltásra várnak,és előbb utóbb be is kell adni neki., Konkréten,de mégiscsak nagyjából: Összes beoltott kb 1 7000 000 fő. Második oltást is megkapta kb 500 000 fő. A kettő különbsége 1 000 000 -1 200 000 vakcina. Pont az a szám,amit mondasz.Folyamatosan oltandók,és egyre nagyobb számban a második körösök is!!! Muszáj! És tudod,az a biztos vakcina,ami már itt van. Pl ha nem tartalékoltak volna Astra Zenecat is nálunk,nem lenne mivel beadni a második oltást,pedig az is kell ám! Az Astra Zeneca ugyanis nemes egyszerűséggel közölte,hogy a következő két hónapban az ígért 500 000 adag vakcinát nem fogja leszállítani. Figyeld az angliai fejleményeket. Ott tényleg elotották,tartalék képzés nélkül az összes Astra Zenecat. Napi hír,hogy Olaszországban találtak az Astra Zeneca ottani raktárában 29 millió,Angliába szánt vakcinát,amit nem akar kiengedni az Eu. Ha nem tudnak megegyezni,akkor Angliában az eredeti 4 hétről 12 hétre növelt második oltásokat nem lesz mivel beoltani,pedig muszáj lenne.
kunfia
2021. március 25. 14:06
https://www.youtube.com/watch?v=wVdZriVhl2U
ginacica
2021. március 25. 13:57
azt adják a momentumosoknak: imádják a magzat darálékát.
kunfia
2021. március 25. 13:35
A mai sebességgel az összes vakcinát olyan 550nap alatt képes Orbán rendszere eloltani. Minden idők legkorruptabb,legalkalmatlanabb figurája vezeti ezt az országot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!