Operatív törzs: Ismét látogathatók az idősotthonok

2021. április 29. 15:44

Védettségi igazolvány ugyanakkor szükséges a látogatásnál.

2021. április 29. 15:44
null

Mint arról Müller Cecília beszámolt az Operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján, már több mint 3,8 millió ember kapta meg az első, míg több mint 1,8 millió ember a második védőoltását, mindez pedig rendkívüli mértékben segít minket a pandémiából való kilábalásból. Négyszázezer Sinopharm-vakcina érkezett csütörtökön, és még várunk 44 400 adag Moderna-vakcinát is – tette hozzá.

Müller Cecília arról is beszélt, hogy minden járványügyi adat tendenciózusan csökken. A fertőződés lehetőségét továbbra is el kell kerülni.

Elégséges vakcina van most már, így már kizárólag rajtunk múlik, hogy beoltassuk magunkat”

– fogalmazott. Arra kért mindenkit, vegye fel a második oltást is. 

Az országos tiszti főorvos elmondta, hogy a harmadik hullám csökkenő szakaszában vagyunk, így az újraindítás újabb lépései lehetségesek. Visszavezették a népegészségügyi szűrővizsgálatokat, valamint május 3-tól az egynapos sebészeti ellátások visszavezetése is megtörténik. Figyelmeztetett ugyanakkor, hogy csak időpontfoglalást követően történhetnek meg ezek a beavatkozások.

A szakember arról is beszélt, hogy több mint egy éve függesztették fel a látogatási lehetőséget a szakosított szociális intézményekben. Müller Cecília bejelentette, hogy visszavonja a korábbi intézkedéseket, így újra lehetővé válik ezen intézményekben a látogatás, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal.

Az intézményelhagyási tilalomról azt mondta, hogy az mostantól megszűnik a védett személyek számára. Ők korlátlanul elhagyhatják az intézményt, akinek viszont nincs védettségi igazolványa, annak 72 órás eltávozás után egy negatív antigéntesztet kell bemutatnia – fogalmazott Müller Cecília.

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemaztmondták Feri!
2021. április 30. 09:09
"Védettségi igazolvány ugyanakkor szükséges a látogatásnál." Bérlet, anyádhoz, apádhoz.
Gullwing
2021. április 29. 16:53
Kretén geri elmegy vajon a Pesti utiba?!
my fair lédig
2021. április 29. 16:16
"Operatív törzs: Ismét látogathatók az idősotthonok" A hozzátartozó látogatók rá fognak döbbeni, mennyivel kevesebb lakó él most ott. A Vuhan-Felcsút-moslékkoalának sok idős ember halála szárad a lelkén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!