Máris kihátrálhat a Szuperligából Chelsea és a Manchester City

2021. április 20. 15:52

Guardiola az Európai Szuperligáról: Ez nem sport!

2021. április 20. 15:52
null

A The Guardian értesülései szerint a Chelsea és a Manchester City is kihátrálhat az Európai Szuperligából. A két angol klub ugyan szerepel az új sorozatot alapító 12 egyesület között, de az UEFA fenyegetéseinek hatására lehetséges, hogy elállnak a tervtől. A hírek szerint az egyesületek eddig is bizonytalanok voltak, és leginkább pénzügyi okokból vettek részt a projektben.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) mai kongresszusa után megjelent nyilatkozatok szerint felvetődött a lehetősége, hogy akár az idei Bajnokok Ligája sorozatból is kizárhatják a Szuperligában résztvevő csapatokat. A Chelsea-t és a Manchester City-t érzékenyen érintené a döntés, ugyanis mindkét csapat szerepel a Bl elődöntőiben.

A visszalépésre utalhat az is, hogy a korábbi Barca-legenda, Pep Guardiola, aki jelenleg a Manchester City vezetőedzője keményen bírálta az Európai Szuperliga ötletét. A Marca idézi a szakember szavait, aki úgy fogalmazott:

Az nem sport, amikor a siker már garantált, és nem számít ha veszítesz! ”  A szakember ezzel arra célzott, hogy az Európai Szuperliga minden évben garantálná a helyet a 12 alapító csapat részére, ezzel kizárva a kvalifikáció okozta bizonytalanságot és az ezzel járó bevételi kockázatokat.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2021. április 20. 20:58
ezek nem olyanok, akik feladják csak mer elsőre nem sikerül. az uefa meg nem éppen megvehetetlen emberekből áll. csak azt akarom mondani, nincs még vége, még ha igaz is a hír.
egyvilág
2021. április 20. 20:38
Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepérõl, pozitívumairól, negatívumairól: https://www.egyvilag.hu/index.shtml#sport
tothpal
2021. április 20. 18:40
"AMERIKAI DEMOKRÁCIA: a Pénzhatalom mindent visz...! Guardiola észhez tért?
daermon
2021. április 20. 17:52
Reméljük azért Pep fizetése nincs a BL induláshoz (ill. a klub bevételi oldalához) kötve, meg az sem, h. mennyit költhet igazolásra. Egyszer szívesen megnézném mondjuk a Leeds kispadján. Végtelen pénztárcával azért sokkal egyszerűbb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!