Cseh Katalin: Le kell váltanunk ezt a kormányt, amely keletre húz minket

2021. április 19. 21:59

„Hongkongiakat vittek el Facebook-posztokért. Magyarországon is volt erre precedens, az első hullámban egy momentumos aktivistánkat vitték el” – vont párhuzamot Kína és hazánk között a politikus.

2021. április 19. 21:59

A magyar vétó akadályozta meg Kína egységes EU-s elítélését – kezdi beharangozójában Rónai Egon az ATV hétfői műsorában, ahol Cseh Katalin volt az Egyenes Beszéd vendége. 

„Az történik, hogy az elmúlt évtizedben, Orbán Viktor vezetésével Magyarország keleti diktatúráknak törleszkedik” – kezdte Cseh Katalin.

Az elmúlt tíz évben Cseh Katalin szerint a kínaiak hatalmas pénzeket adtak különböző oligarcháknak, hogy aztán később kérjenek majd tőlük egy szívességet „aki pedig le van kötelezve, az majd ezeket megadja” – gondolja a Momentum európai képviselőnője. 

„Olyan törvényt hoztak Kínában, ami a hongkongiak elhallgattatásáról szól. Nagyon megrázó diktatórikus törvény, és Magyarországon bukott el az, hogy az EU felemelhesse a hangját. Megjegyzem, érdekes párhuzam: már történt olyan, hogy ennek a törvénynek az értelmében hongkongiakat elvittek Facebook-posztokért. Ugye ne felejtsük el, hogy Magyarországon is volt erre precedens, az első hullámban egy momentumos aktivistánkat vitték el” – vont párhuzamot Kína és hazánk között a politikus.

Cseh Katalin szerint az „ő Európai Uniója a demokráciát a végletekig képviseli, és nem ismer kicsit oké diktatúrákat” ahogyan teszi azt Orbán Viktor és Szijjártó Péter. „Magyarország helye a nyugati demokráciák körében van, mi a Momentumban ezért küzdünk, és le kell váltanunk azt a kormányt, amely keletre húz minket!” – jelentette ki az EP-képviselő.

Cseh Katalin szerint a Fudan Egyetem egy jó és magasan rangsorolt egyetem, „ezt mindenki tudja”.

A képviselőnő azonban azt gondolja, hogy a Fudan Egyetem a „kínai kommunista párt kinyújtott keze”, amit bizonyít, hogy az intézmény 2019-ben kihúzta a szólás és gondolati szabadságról szóló passzusokat az egyetemi chartából, és azt a kínai kommunista párttal való lojalitásra vonatkozó kitételekkel pótolta.

Cseh Katalin szerint a budapesti komplexumot építő cég megegyezik az Afrikai Unió infrastruktúráját fejlesztő vállalattal, és ezért nagyon veszélyes, hogy az „ottani esethez hasonlóan”, bizalmas és érzékeny adatokat fognak kivinni hazánkból.

A háttérben itt is a korrupciót sejti a momentum politikusnője, ezért azt szeretné, ha az „európai döntéshozók mentális térképére is felkerülne milyen nagy baj van Magyarországon” és ezért írt levelet az Európai Bizottság alelnökének a Fudan Egyetem beruházását megakadályozandó – tudtuk meg az ATV hétfői műsorából. 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. április 21. 10:10
Egyértelmű, hogy Orbán az EU elhagyására készül és az irány Kina !
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. április 20. 18:39
Kanadából nézve Európa az nyugat?
Pipas 3
2021. április 20. 11:23
Ribanc most neked melyik a jobb a keleti sperma nyelés vagy a nyugati? Te csak tudod!.....nyeltél már mindent!
Pipas 3
2021. április 20. 11:16
Neked nem mindegy hogy nyugati vagy keleti botmixerrel írtod a magyarokat? Ócska hazaáruló lotyó!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!