Őrizetbe vették a Hír TV svédországi tudósítóját, aki éppen a késes támadásról forgatott

2021. március 04. 13:21

Bugnyár Zoltán ellen védett objektum elleni bűncselekmény vádjával eljárást indítottak annak ellenére, hogy felmutatta sajtóigazolványát.

2021. március 04. 13:21

Amint arról lapunk is beszámolt,  feltehetőleg terrortámadás történt szerdán Svédországban. A skandináv ország Vetlanda nevű kis településén nyolc embert sebesített meg egy férfi, aki baltával támadt az áldozatokra.

A rendőrség korábban közölte, hogy meglőtte és letartóztatta a fiatal férfit – aki ma még nem volt kihallgatható állapotban.

A rendőrség korábbi tájékoztatásában még gyilkossági kísérletként vizsgálta az incidenst, de később már terrorgyanút írtak. A hatóságok nem közölték, hogy az elkövető milyen fegyvert használt, s nem szólt arról sem, hogy milyen fokú sérüléseket szenvedtek el az áldozatok.

Az esetről be akart számolni a Hír TV svédországi tudósítója is, de Bugnyár Zoltán nem várt akadályokba ütközött: a svéd rendőrség egész egyszerűen őrizetbe vette. A csatorna közleménye szerint a tudósító éppen a rendőrség uppsalai székháza előtt a késes támadásról forgatott, amikor két egyenruhás felszólítás helyett azonnal a kihallgatószobába vitte. Nem engedték telefonálni, két órán át őrizetben tartották, és a járvány elleni védekezéshez használt maszkot is le akarták vetetni róla. Bugnyár Zoltán ellen védett objektum elleni bűncselekmény vádjával eljárást indítottak annak ellenére, hogy felmutatta sajtóigazolványát.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. március 05. 19:39
Rohadt fasiszták!
levig79
2021. március 04. 22:51
Csak irigykedsz, mi? :-)
ujujuj
2021. március 04. 19:11
A Magyarországgal szemben alkalmazott mérce szerint ez nem hogy hetes, ez hétszerhetes cikkelyes eljárás.
Swim Swim
2021. március 04. 15:44
Ez a lesz a választás tétje jövőre, ha moslék kerül a hatalomra ilyesféle demokráciára számíthatunk amit Svédországban láthatunk most
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!