Terrortámadás: nyolc embert késeltek meg Svédországban

2021. március 03. 20:09

A svéd rendőrség terrortámadás gyanújaként kezeli az incidenst.

2021. március 03. 20:09
null

Legkevesebb nyolc embert megsebesített egy férfi, aki többeket megkéselt a dél-svédországi Vetlanda nevű kis település központjában. A rendőrség szerdán közölte, hogy lehetséges terrortámadásként vizsgálja a bűncselekményt.

A rendőrség korábban közölte, hogy meglőtte és letartóztatta a fiatal férfit. A rendőrség korábbi tájékoztatásában még gyilkossági kísérletként vizsgálta az incidenst, de később már terrorgyanút írtak. A hatóságok nem közölték, hogy az elkövető milyen fegyvert használt, s nem szólt arról sem, hogy milyen fokú sérüléseket szenvedtek el az áldozatok. A rendőrség várhatóan egy későbbi sajtótájékoztatón szolgál további részletekkel.

Stefan Löfven miniszterelnök elítélte a támadást, és egy kommentben elmondta: „Ezekre a rettentő cselekedetekre a társadalom kollektív erejével reagálunk. Eszünkbe jut, milyen törékeny a biztonságos létezésünk. Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy küldje el gondolatait az erőszak által érintetteknek, valamint az egészségügyben, a rendőrségen és az önkormányzatban dolgozó férfiaknak és nőknek, akik a sérülteket gondozzák és helyreállítják a biztonságot.”

 

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2021. március 05. 20:38
A cikk rejtett üzenete: a svédek telepaták, akik eltudják küldeni a gondolataikat egymásnak.
Ezekiel2517
2021. március 04. 12:32
https://youtu.be/B_fwni-vyCw Svédország a migráció előtt ,és után,avagy hogyan csináljunk a csinos házunkból patkányfészket.
Uppsala
2021. március 04. 10:16
22 éves afgán állampolgár, 2018 óta lakik Svédországban.
Jason Bourne
2021. március 04. 08:50
Ezek a vikingek nem bírnak a vérükkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!