Nyomozást indított a rendőrség a füstgránátot robbantó Jobbik-szakértő ügyében

2021. március 04. 09:34

A Jobbik szerint „vétlen” kollégájuk kezében indult be egy füstgránát szerda este, amelyre leltározás közben talált rá.

2021. március 04. 09:34

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség az Országgyűlés Irodaházában szerdán történtekkel kapcsolatban, az ügyben, hogy az épületben füstöt okozott egy pirotechnikai eszköz – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön a police.hu oldalon. Már tegnap kiderült: egy Jobbiknak dolgozott szakértő robbantott fel egy füstgránátot, akár milliós is lehet a kár.

A rendőrség csütörtöki közleményében az áll, az Országgyűlési Őrségtől szerdán 18 órakor érkezett jelzés feléjük, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett. A rendelkezésre álló információk szerint az épület második emeletén egy irodában, az ott jogszerűen tartózkodók környezetében egy pirotechnikai eszköz működésbe lépett, amely beindította az objektum tűzvédelmi rendszerét. Az üggyel kapcsolatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI)

rongálás miatt indított nyomozást, amelyben tanúkat hallgattak ki.

A nyomozóiroda szakértőket rendelt ki a büntetőjogi felelősség megállapítása érdekében – tették hozzá. Az esetről Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek korábban azt a tájékoztatást adta, hogy a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este a Jobbik egyik szakértőjének kezében működésbe lépett egy füstgránát. Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző és a tűzvédelmi rendszert. Az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában emiatt milliós nagyságrendű kár keletkezett – mondta a sajtófőnök. A Jobbik közleményben tudatta, egy „vétlen” kollégájuk kezében indult be egy füstgránát, amelyre leltározás közben talált; egyelőre tisztázatlan, hogyan és mikor a kerülhetett az épületbe az eszköz.

Az ügyben a Pesti Srácok véleménycikkét itt olvashatja.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2021. március 04. 13:54
Még jó, hogy nem a gréczy csöve robbant fel a kezükben...
NeMá
2021. március 04. 11:43
1. Értitek márciusban leltározás :) 2. Munka időn kívül éjszaka :) 2. Semmi nem volt ráírva?
elfújta az ellenszél
2021. március 04. 11:36
Elképzelem ahogy csinálja a leltárt a jobbik. Egy zsák krumpli, egy füstgránát, egy péniszpumpa https://mandiner.hu/cikk/penisznagyobbitoval_pozolt_a_jobbikos_nemzetpolitikus
Yllon
2021. március 04. 11:31
Hogy is mondta az erdélyi bácsi Vonának? A disznóólamat sem bíznám rátok. Ne is, értékesebbek azok a jószágok annál, minthogy ilyen szánalmas alakok járkáljanak a közelében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!