Leszavazna a Jobbikra Magyar Bálint

2021. március 07. 14:15

Az egykori SZDSZ-es miniszter szerint ha az ellenzék nem jelenti ki, hogy az orbáni rendszer egy bűnszervezet, akkor nehezen fognak tudni győzni.

2021. március 07. 14:15
null

Magyar Bálint, a volt SZDSZ-es oktatási miniszter interjút adott a CEA Magazine-nak, melyben Kész Zoltán volt országgyűlési képviselő kérdezte őt. Magyar szerint Magyarországon a 2022-es kormányváltásra az esélyek nem túl jók, de legalább az EU-ban vagyunk, ami jelent még némi védelmet. Szerinte Oroszországhoz képest nálunk annyi a különbség, hogy EU-tagként nem tudja a hatalom a fizikai fenyegetést annyira bevetni, ahogy a Putyin-rezsim teszi.

A volt politikus szerint ezért kell, hogy a propaganda olyan erővel dübörögjön Magyarországon, hogy meggyőzze az embereket, mondja Magyar. Hangsúlyozta az interjúban: az ellenzéki összefogás, szükséges, de nem elégséges feltétele a hatalomváltásnak. Úgy látja, az ellenzéki pártok két megközelítés közt ingáznak: vagy teljes rezsimváltás legyen, ez a rendszerkritikus szemlélet, vagy csak kormányváltás. A kormányt csak egy rendszerkritikus gondolatrendszer talaján állva lehet leváltani, jelenti ki a volt oktatásügyi miniszter.

Magyar Bálint úgy gondolja, hogy teljes ellenzéki szövetség kell a jobb- és baloldali pártok teljes összefogásával, az olyan kis pártokéval is, mint Pálinkás József vagy Márki-Zay Péter mozgalma. Így kijelenthetnék, hogy „ők képviselik a nemzetet egy bűnszervezet ellenében”, ami fontos lenne egy teljes rezsimváltás legitimitásához. Szerinte ha nem jelentik ki, hogy az orbáni rendszer csak egy bűnszövetkezet, ami ellen meg kell vívni a szabadságharcot, akkor nehezen fognak tudni győzni.

A volt liberális politikus Magyar Bálint kijelentette: ha egy jobbikos jelölt lesz az ő körzetében az ellenzéki jelölt, ha ez kell ahhoz, hogy véget érjen az Orbán-rendszer, akkor a Jobbikra fog szavazni.

Kép forrása: Magyar Bálint Facebook-oldala

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2021. március 08. 14:58
Szemere Bertalan forog a sírjában. Mondjuk HungaroValentin már 1994-ben szemen köpte saját magát, azóta tudható róla, hogy egy hazug disznó, és hát azóta sem lett jobb.
DFK
2021. március 08. 06:45
Mindig mondtam, fognak ezek még karlendíteni is, ha az kell a hatalomhoz. Ma már a keblükön ölelegetik a kisnyilasokat. A karlendítés már a küszöbön van.
tothpal
2021. március 08. 05:19
Szegény Pálinkás! Akadémikus létére nem találja helyét az atomfizikában, ahogy Márky Z a vásárhelyi hombárban...
Tavaszi szél
2021. március 08. 01:05
Na, ebben a krapekban sem a sárgásbarna foga a leggusztustalanabb...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!