Itt a bejelentés: kilép a Fidesz az Európai Néppárt frakciójából

2021. március 03. 11:35

A Fidesz részéről Gál Kinga és Deutsch Tamás közölte: sajnálatos és politikailag elfogadhatatlan, hogy a járvány idején az EPP-frakció kapkodó adminisztratív manőverekbe kezdjen és korlátozza az EP-képviselők jogait.

2021. március 03. 11:35
null

Nyitókép: Orbán Viktor és Manfred Weber néppárti frakcióvezető egy korábbi sajtótájékoztatón

 

A Fidesz európai parlamenti képviselői kilépnek az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjából, miután a néppárti frakció a mai ülésén elfogadta az alapszabályának módosítását – jelentette be szerdán Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-delegáció elnöke és Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-delegáció vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Gál Kinga és Deutsch Tamás elmondta, sajnálatos és politikailag elfogadhatatlan, hogy egy naponta többezer európai polgár életét követelő járvány idején, ami soha nem látott nyomás alá helyezi polgárainkat és gazdaságainkat, az EPP frakció kapkodó adminisztratív manőverekbe kezdjen, és megkérdőjelezhető felfüggesztési szabályokon keresztül korlátozza az európai parlamenti képviselők jogait.

A fideszes európai parlamenti képviselők hozzátették, hogy jogi és politikai aggályaikat több alkalommal kifejezték a tárgyalások során, azonban a néppárti frakció alapszabálya módosításának végleges változata ezekre nem adott kielégítő választ. Ennek következtében, az alapszabály elfogadott módosítása azzal fenyeget, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői nem tudják gyakorolni képviselői jogaikat.

Álláspontjuk szerint, minden körülmények között, maradéktalanul tiszteletben kell tartani az európai választásokon a Fideszt támogató csaknem 2 millió magyar polgár demokratikus döntését, és a megválasztott képviselőik jogai semmilyen módon nem korlátozhatók vagy megvonhatók. Meggyőződésük szerint, a politikai nézetkülönbségek jogi megbüntetése antidemokratikus és méltatlan az Európai Néppárthoz.

(MTI, Portfolio)

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
betik
2021. március 03. 16:30
Végre! Már rég meg kellett volna lépni. Javaslom, hogy az EU-ból is lépjünk ki, ha tovább erőltetik a föderációt és csorbítják a tagállamok szuverenitását. Látjuk a vakcinabeszerzés kezelésében is, hogy milyen tehetetlen balfaszok, amikor tényleg helyzet van. Bezzeg un. "jogállami" szarságokra van idejük. Hajrá Fidesz!!
szeekely
2021. március 03. 15:16
Az EPP-nek onmersekletet kellett volna tanusitania. Orban Viktor egy atok-jo politikus, de megtevesztettek es az ortho-cionista apartheid halojaba keveredett, ahonnan nincs es nem is lehet menekves. Hacsaknem az EPP latta volna egy kozejuk valo ember szenvedeset es kimentette volna a koztorvenyes Nyetanyahu terrorista befolyasa alol. De nem tettek. Sot, meg inkabb a vonat ala loktek, hadd pusztuljon - kialtassal. : ( Ezzel Magyarorszag 30 ev utan az utolso eselyet is elvesztette, hogy kihatraljon a judaizmus karmaibol es onallo kereszteny utra lepjen. A szivtelen es onzo nemetek ismet a magyar nemzet pusztulasat akarjak. S europai tamogatas hijan Orban Viktor es vele a magyar nemzet most mar vedtelenul all a pajecos terror orokos fogsagaban.
mucsay
2021. március 03. 14:17
sztetek most beveszik a jobbikot? :D
benedek77
2021. március 03. 13:51
Ha nem lépünk ki az EU-ból akkor ez egy rossz döntés. Eddig legalább egy minimális védelmet adott a pártcsalád, de innentől ők is minket támadnak majd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!