Európai léptékű gyógyszeripari központ jön létre a Debreceni Egyetemen

2021. március 26. 15:23

Nemzeti gyártó, kutató és oktató középüzem, illetve kari épület létesül a Debreceni Egyetemen.

2021. március 26. 15:23

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora azt mondta, olyan kísérleti gyógyszer- és ételkiegészítő gyártásra alkalmas üzemet hoznak létre, amely oktatási és kutatási feladatok ellátására is alkalmas lesz, és biztosítja az egyetemi karok és a gyógyszeripari klaszterbe tömörült vállalatok együttműködését. Bács Zoltán egyetemi kancellár jelezte: az egyetem tudományos innovációs parkjában jelenleg hat beruházás, közülük a gyártó középüzem és a gyógyszertudományi kar épületének

beruházására több mint 7 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyertek el a Széchenyi 2020 program keretében. 

Egyedülállónak nevezte a Debreceni Egyetem integrált fejlesztése részeként megvalósuló projektet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) vállalati innovációs elnökhelyettese. Sebők Katalin az online projektnyitón méltatta a DE és a vállalati szféra között az elmúlt években elmélyült együttműködést, a gazdaság igényeihez alakított kutatási-fejlesztési-innovációs tevékenységet, a magas szintű szakemberképzést. Jelezte: az NKFIH az idén 183 milliárd forintot fordít a k+f+i támogatására, ebből 106 milliárd a nemzeti kutatásfejlesztési alapban, 77 milliárd az innovációs alapban áll a pályázók rendelkezésére.

Az egyetemi beruházás befejezési határideje 2023. június 30. – hangzott el a projektnyitó rendezvényen.

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zebu
2021. március 27. 07:27
Szép is volna, de az egész valójában kamu. Ahogy a hozzászólásokból látom, bedöltök a szövegelésnek. Se szakember, se tudás nincs ennek a beruházásnak a közelében. Viszont ott van a diplomamentes Kósa Lajos alelnökként és jó sok közpénz. Az egész teljesen másról szól, mint hiszitek. Az átadási dátum is árulkodó, abban a reményben határozták meg, hogy akkor már nem lesz járvány.
pitypang1125
2021. március 27. 07:01
Hajrá
dglaj
2021. március 26. 21:57
Nagyon jó, kitűnő! Sok ilyen jó projektet kívánok Magyarországnak...
Berecskereki
2021. március 26. 16:12
Ezt kellene az összes uniós országban cselekedni és az EU vissza nem térítendő + kedvezményes hitellel támogathatná. Miért nem ezzel foglalkozik az Európai uniós Parlament?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!