A magyarok Európa legcsaládcentrikusabb népe

2021. március 04. 17:39

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködésével készült felmérés szerint hazánkban legmagasabb azok aránya, akik szerint a legfontosabb a család.

2021. március 04. 17:39
null

Magyarországon vannak a legtöbben azok, akiknek az életében kiemelkedően fontos szerepet játszik a család –  többek között ez derült ki a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) együttműködésében végzett, Európa Projekt – Család kérdéskör című kutatásból. A kutatás arra a konklúzióra jutott, hogyha az európaiaknak módjuk van véleményt formálni a családdal kapcsolatos hozzáállásukról, akkor egy családbarát Európa képét láthatjuk – írta meg a Képmás magazin. 

A felmérés 30 államban (az Európai Unió 27 tagországában, az Egyesült Királyságban, Norvégiában és Svájcban) 30 ezer ember megkérdezésével készült tavaly szeptemberben és októberben.

A magyarok 91%-a szerint egy családban kettő vagy több gyermek az ideális. A háromgyermekes családi életformát nálunk nagyobb arányban csak a lettek (47 százalék) és az észtek (46 százalék) támogatják; és hazánkban, illetve a bolgárok és a szlovákok között vannak a legkevesebben azok (1 százalék), akik gyermek nélkül képzelik el a családot.

A visegrádi országok lakosainak 60 százaléka a két gyermeket, 24 százaléka a három gyermeket tartja ideálisnak

– áll a kutatásban. 

Szintén nálunk a legnagyobb azoknak az aránya (88 százalék), akik szerint segíteni kell a fiatalokat abban, hogy minél előbb vállalhassanak gyermeket. A többi visegrádi országban is hasonlóan gondolkodnak erről, és többségben vannak azok, akik osztják ezt a véleményt: a szlovákok 81, a csehek 72, a lengyelek 62 százaléka véli úgy, hogy fontos a mielőbbi gyermekvállalás ösztönzése. Ezzel szemben a dánoknak és a hollandoknak csak 24, a svédeknek 23, az Egyesült Királyságban élőknek pedig csak 20 százaléka ért egyet ezzel az állítással – olvasható a doukmentumban. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. március 05. 21:49
Ó, ezt köszi szépen :) Végül is mindegy (mármint a lepontozás).
Pierre
2021. március 05. 09:07
szazadveg felmerte. Nabazdmeg. Es pont ebben az eredmenyben volt erdekelt a kamu tudomanyos partszervezet.
celoke
2021. március 04. 21:19
Büszkék lehetünk egész Európa előtt, van mire. Ráadásul pont akkor, amikor az ördögi liberális világrend a hagyományos családot támadja teljes gőzzel. Azért gyűlöl minket tehetetlen dühében a sorosista maffia, mert egész Európa orra előtt verjük széjjel, döntjük meg a megdönthetetlen dogmáknak kikiáltott liberális tanokat, amiknek nemrég még a puszta megkérdőjelezése is tabu volt. Például: 1. A gazdasági válságokat csak megszorításokkal lehet kezelni és IMF hitel nélkül nincs élet - Mi bemutattuk az ellenkezőjét. Sőt, az IMF uzsorahitelei nélkül nemcsak élet van, hanem fejlődés is. 2. A migrációt nem lehet megállítani - De meg lehet. Csak erő, határzár, na meg szándék kell hozzá. Persze, hogy nem lehet megállítani azoknak, akik nem is akarják megállítani. 3. A népességfogyást nem lehet megállítani és a demográfiai válság csak muzulmán menekültek befogadásával kezelhető - Hamis. Magyarország élőben prezentálja az ellenkezőjét. Megint csak szándék, azaz megfelelő családtámogatás kell hozzá. Az Orbán-kormány 2010-ben bevezette: pótlék helyett adókedvezmény, családtámogatás munkához kötve. És lőn: - a magyar teljes termékenységi ráta 1,23-ról 1,5-re emelkedett (sőt idén már annál is több), és ez a növekedés a dolgozó, adófizető középréteg megerősödő gyermekvállalásából adódik, mielőtt valamelyik eszement liberális majom más rétegre kezdene kezdene gondolni, a tervek szerint 2030-ra, vagy utána nem sokkal saját magyar erőből elérjük a 2,1-et. Ámen! - 2010-2018 között 50 ezerrel több magyar gyerek született, mint amennyi született volna, ha a 2010 előtti szocialista-balliberális család"támogatás" változatlanul megmaradt volna. Azóta ez a szám tovább emelkedett. - A 20 évet be nem töltve szülő nők száma Magyarországon 2010-2018 között 25 %-al csökkent és ez a folyamat azóta is tart. A magyar családtámogatás feltétele a munka, alapját az adók, járulékok kedvezményei, munkaviszonyhoz kötött támogatások és a kedvezményes hitelek jelentik. Ezzel szemben a BezzegNagyRomániában van gyerekenként 20 ezer Ft lejnyi családi pótlék és kalap. Se otthonteremtési kedvezmény, se kedvezményes hitel, se autóvásárlási támogatás, semmi.
zsoltkom2
2021. március 04. 20:54
"A magyarok Európa legcsaládcentrikusabb népe" és "A magyarok 91%-a szerint egy családban kettő vagy több gyermek az ideális. A háromgyermekes családi életformát nálunk nagyobb arányban csak a lettek (47 százalék) és az észtek (46 százalék) támogatják" A családcentrikusság legfőbb jele, hogy mennyi gyerek van?! Ezt, de nagyon nem jól kommunikálták. Ez akár a rabszolgatartók társadalmi berendezkedése is lehetne... vagy ahogy a románok beküldték a románjaikat magyar településekre családot biztatni. És így van modellezve a keresztény család... meg minden? Hát a vágóhíd kutyafasza ehhez képest. Semmi gyerekhez viszonyulás... és valami lélekábrázolás? Jön a lé és akkor van gyerek és van honi szeretet... meg lesz, aki a nyugdíjat kitermeli? A minél több gyerekbe anyagi befektetést látni és láttatni az lenne a családcentrikusság? Hát beteg egy világ nem mondom. És ehhez van köze Jézusnak? És jól megversenyeztették az egy gyerekesek és a sok gyerekes lelkivilágot, hogy magyar földön legalább lekicsinylők tudjanak lenni a másikra az Orbánilag büszkített mellkasok. Akinek egy sincs gyereke vagy csak egy, de házasságban élnek, ők meg milyen családcentrikus életvitelt élnek? A kevesebb gyerek egyre jobban nem kívánt keresztény családot jelent? Nyilván. Legyen bűntudat, hogy vágjon az az ideális lelkiismeret furdalás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!