Pénteken érkezik a 13. havi nyugdíj első részlete

2021. február 12. 19:22

Átlagnyugdíj esetén 37 650 forint többletet jelent a 13. harmadik havi nyugdíj visszaépítésének első részlete.

2021. február 12. 19:22
null

Idén plusz egy heti nyugdíjat kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők a 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének első lépéseként, az összeget pénteken kezdik utalni. A kormány a gazdasági újraindítási akcióterv részeként döntött arról, hogy fokozatosan visszaépíti a 13. havi nyugdíjat. Ez 2,6 millió embert érint – tudatta szerdán Novák Katalin miniszter. 

Az érintettek átlagnyugdíj esetén 37 650 forintot kapnak idén pluszban.

A 13. havi nyugdíj fokozatos visszaépítésének köszönhetően várhatóan nő majd a nyugdíjasok mozgástere, és segít nekik abban, hogy a koronavírus-járvány után visszatérhessen az életük a megszokott kerékvágásba. A visszaépítés úgy valósul meg, hogy idén egy-, 2022-ben kettő, 2023-ban háromheti pluszjuttatást kapnak a nyugdíjasok és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők, 2024-től pedig újra plusz egy teljeshavi nyugdíjat. Az idei költségvetésből 90 milliárd forintot fordítanak erre: 77 milliárdot az öregségi nyugdíjban, 13 milliárdot a nyugdíjszerű ellátásban részesülőkre – tájékoztatott Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A baloldal a nyugdíjasokkal fizettette meg a válság árát – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője.

Halász János azt mondta: a nyugdíjasok sohasem számíthattak a baloldalra, hozzátéve, hogy a baloldal megszorításainak fő célpontjai ők voltak. Ezért „elképesztően álságosnak” nevezte, hogy Gyurcsány Ferenc szerdai Facebook-bejegyzésében a nyugdíjak megvédéséről beszél, „amikor ők voltak azok, akik cserben hagyták az időseket, és a nehéz időkben elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat”.

A szóvivő hozzátette: a parlamentben most is ott ül az a baloldal, amelynek képviselői – mások mellett Arató Gergely, Korózs Lajos, Mesterházy Attila, Vadai Ágnes és Varju László – 

A Fidesz-KDNP megbecsüli a nyugdíjasokat, a koronavírus-járvány okozta válság ellenére sem hagyja magukra az időseket –jelentette ki Halász János, emlékeztetve, hogy a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik fontos lépése a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaépítése. Az idősek februárban egyheti nyugdíjjal kapnak többet, 2024-től pedig már plusz teljes havi nyugdíjat kapnak majd – közölte. A Fidesz-frakció szóvivője szerint ha „a Gyurcsány-féle baloldal lenne kormányon, a nyugdíjasok elveszítették volna azt, ami nekik a legfontosabb, a nyugalmat, a kiszámíthatóságot és a biztonságot”.

(MTI)

Fotó: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. február 14. 08:49
Mondjuk ey a 13-ik havi nyugdíj egy full agyamnet komcsi vivmány.
Bradanek
2021. február 14. 07:37
Ez lehetetlen, ez nem lehet! Megmondták a balliberális elemzők, hogy összeomlásnak, gazdasági válságnak, éhséglázadásoknak kell következnie. Pénzt osztanak, 13. havit Orbánék. Képtelenség, mert a NER működésképtelen! Nincs is ennyi pénz! Ez csak valami Fideszes mutyi, Pénztáros Lőrinces bratyizás leget. Rájöttem a trükkre! Azt osztják szét a nyugdíjasoknak, amit a 25 év alatti fiatal munkavállalók SZJA adójából ellopnak. Na ugye, hogy a FIDESZ lop!?
Bradanek
2021. február 13. 07:11
Eljött az igazság órája. Láss csodát, minden ellenkező híresztelés, zavarkeltő hazugságok ellenére, ma kora reggel, óramű pontossággal utalták a nyugdíjat és a 13. havi nyugdíj első részét! Tavaly, amikor a miniszterelnök megígérte a 13. havi nyugdíj visszaépítését, rögtön reagált a kedves nyugdíjas szomszédom, aki DK-s gyűléseken fejleszti gazdaságpolitikai tudását, valamint ideológiai hozzáállását. Rögvest jelezte a kedves szomszéd, hogy ez a szokásos Fidesz hazugság, parasztvakítás. Nagyon meggyőzően hozzátette, csalódott bennem, többet nézett ki belőlem, nem gondolta volna, hogy felülök az átlátszó, népbutító hazugságoknak. Csodálkozva tette fel a kérdést, hogy miért nem tanultam az elmúlt évtized ország rombolásából, hazugságaiból és folyamatos lopásaiból? Mondata igazolásául hozzátette, nyilvánvaló, hogy agymosott Fideszes vagyok, ami sajnálatos, de minden kétséget kizáróan a társadalom szánalmas selejtjét jelenti. A továbbiakban kifejtette, hogy ha valamilyen csoda (csalás) révén igaz lenne a dolog, ami lehetetlen, mert a tolvajbanda már ellopott mindent, annyi pénzük sincs, hogy az összeomlás küszöbén álló kórházakba WC papírt vegyenek, neki akkor sem kellene Orbánnéktól semmi, ha csak egy szelet zsíros kenyérre futná, akkor is csak az lenne a vágya és a célja, bukjon Orbán és a NER, börtönbe velük! A szomszéd látva, hogy figyelmesen hallgatom, további hosszas gondolatmenetet osztott meg velem. majd búcsúzóul hozzátette, ébredjek fel és alaposan gondolkodjak el a szavain. Valóban el kellett gondolkodnom a veretes szavain és világmegváltó magvas gondolatain. Úgy tűnt, hogy a sok évtizeddel ezelőtti narratívához hasonlóan, jelenleg is, nagyon károsnak tekinti a vallást, hazát, nemzetállamot, magyarságot előtérbe helyező, középkorinak nevezhető elmaradott gondolkodásmódot, de most nem a megoldást jelentő világforradalomban látja, hanem a globalizmus előnyeit ecsetelte, mely az Európai Egyesült Államok képében hozza el a jólétet, biztonságot és Orbántól mentes boldogságot és gazdagságot. Töprengtem és elmélkedtem magamban a kedves szomszéd felvilágosító előadása után, még a Mindenhatótól is kértem segítséget, akivel imádságaim révén napi kapcsolatban vagyok, de belém hasított a szomszéd ellentmondást nem tűrő megállapítása, hogy a vallás, elavult középkori káros gondolkodásmódot jelent. Most itt állok összezavarodva, eddigi hitemben megingatva, ezért Tőletek kérek tanácsot, amennyiben legközelebb találkozok a kedves szomszédommal, 13 havi ide, 13. havi oda, hogyan ismerhetem be neki, jelentősebb arcvesztés nélkül, hogy mégiscsak mindenben neki volt igaza?
nyugatiszél
2021. február 12. 23:32
A luxusnyugdíjasok most örülnek, megvan a jövő évi floridai nyaralás. A többségnek meg havi 2000Ft, miközben 25%-kal drágább a zöldség, gyümölcs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!