Feladták magukat a Margit híd két kőkeresztjét letörő fiatalok

2021. január 12. 14:02

Hirtelen ötlet vezérelte őket, de már megbánták tettüket – állítják.

2021. január 12. 14:02
null

Feladta magát két 16 éves fiatal, aki a Margit hídon letört két kőkeresztet – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon kedden. A rendőrség által közzétett, az esetről készült videóról és a korábbi hasonló bűncselekményekről hétfőn számoltunk be részletesen. A rendőrségi portál szerint a 16 éves fiú és a vele egykorú lány – szüleik kíséretében– kedden jelentkezett a II. kerületi rendőrkapitányságon, ahol bevallották, hogy tavaly november 20-án este ők törték le és vitték el a Szent Koronát ábrázoló szobrok kőkeresztjeit.

A rendőrség a fiatalokat „védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra elkövetett lopás bűntett” megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki. A fiatalkorú gyanúsítottak

vallomásukban elmondták a rendőröknek, hogy nem akarták ellopni a kereszteket, hirtelen ötlet vezérelte őket,

amikor úgy döntöttek, hogy letörik azokat a koronáról, amit azóta nagyon megbántak. Az eljárás a fiatalok ellen szabadlábon hagyásuk mellett folytatódik. A Margit hidat díszítő, Szent Koronát ábrázoló szobrok rongálása miatt tavaly decemberben gyorsított eljárásban emeltek vádat két férfi ellen, mert az év szeptemberében nyolc kőkeresztet rongáltak meg. Az ügyészség abban az ügyben azt indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás nélkül, az iratok alapján hozzon büntetővégzést.

(MTI)

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Augustus1
2021. január 13. 10:39
Erről eszembe jut egy történet, még a Kádár-korból. Nem 57-58, hanem a 70-es évek második fele. Egy ismerősöm a Nehézipari Minisztériumban dolgozott, és beszélgetős viszonyban volt az egyik takarítónővel. Valami állami ünnep után pár nappal látta, hogy nagyon maga alatt van, kisírt szemmel. Megkérdezte, mi a baj. Azt válaszolta, nézze, magának el merem mondani. A 16 éves fiam a barátaival ment át az ünnepre föllobogózott Petőfi hídon. Egy nemzeti színű - egy vörös zászló. A fiam ment a szélén, és azzal szórakozott, hogy mindegyik zászlónyélre rácsapott. Az egyik - hogy, hogy nem egy vörös - nyele korhadt lehetett, mert letört, és a zászló beleesett a Dunába. Hogy, hogy nem éppen ott jött egy rendőrautó, a rendőrök meglátták, a fiút betuszkolták a kocsiba, és a rendőrségen - agyonverték. Hát ennyit a jóságos kacsingatós-krumplileveses Kádár Jánosról, meg a gonosz Zorbánról. Mert ugyebár most tombol igazán a diktatúra.
Mr. Sarah Kaufmann
2021. január 12. 21:32
A bátor 56-osokat juttatják az ember eszébe, akik mindenhonnan leverték a vöröscsillagot.
kombinátor
2021. január 12. 18:57
csak egy baj van gyerekek!!!! - az, hogy akkor bántátok meg amit csináltatok, amikor keresni kezdtek benneteket fénykép alapján .... addig eszetekbe sem jutott! miféle bűnbánat az ilyen??? - a bűnözök is csak a bíróság előtt "bánják" tettüket, addig meg remekül élnek a rablott értékekből. - és ne feledjük azt a legnagyobb szarházit, aki még a tette kiderülése után sem kér bocsánatot, nem tart bűnbűnatot és nem tűnik el a balfenéken: GYURCSÁNY, aki még dicsekszik is avval, hogy másfél éven át hazudott az "Ő NEMZETÉNEK" ... hogy rohadna meg
az ember
2021. január 12. 18:55
Nem érdekelnek azok, akik védik és relativizálják az elkövető bűnözőket. Pontosabban: bírálom azokat, akik mentegetik az elkövetőket. Jelen esetben messze nem elég az anyagi kár megtérítése. Igazi büntetés kell egy igazi bűnre. Nem értek egyet azzal, hogy szabadlábon maradhattak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!