Magyarország sem fogad járatokat az Egyesült Királyságból

2020. december 21. 12:26

A koronavírus egy új fajta vírustörzsét azonosították Londonban és Délkelet-Angliában.

2020. december 21. 12:26
null

A magyar kormány Facebook-oldalán közölte, hogy felfüggesztik az Egyesült Királyságból Magyarországra érkező repülők fogadását.

Ahogy korábban mi is megírtuk, a koronvírus egy új fajta vírustörzsét azonosították Londonban és Délkelet-Angliában. A hírre reagálva először Dover kikötőjében bénult meg a forgalom, ugyanis a francia oldalon sem a teher-, sem pedig a személyforgalmat nem fogadják. Később Lengyelország is bejelentette, hogy felfüggeszti az Egyesült Királyságból érkező repülőjáratok fogadását. 

Az új koronavírus-variáns fertőzőképessége az eddigi vizsgálatok szerint akár 70 százalékkal is meghaladhatja a korábban azonosított változatokét. Ugyanakkor szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy semmi nem utal olyan módosulásokra, amelyek az új koronavírus-mutációt a korábbi változatoknál súlyosabb megbetegedések előidézésére tennék alkalmassá. Rámutattak arra is, hogy nincs jele annak sem, hogy az eddig kifejlesztett védőoltások kevésbé lennének hatékonyak az új variánssal szemben.

(Nyitókép: MTI/Kovács Tamás)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2020. december 21. 19:42
Ma 10 járat jön Londonból Budapestre Miért? Utána hogy mennek vissza? Ez nem a karácsonyi családlátogatás ideje és nem is azért jönnek. Köszönjük az ajándék vírust.
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. december 21. 18:14
A mutáns változat szeptember 20 óta ismert. Hollandia, Olaszország és Gibraltár már megfertőződött. "The new variant - named VUI-202012/01 - was detected in a positive swab taken from a patient in Kent on the September 20, when the country was recording just 3,700 daily cases. Despite an explosion in infections in October, PHE did not alert the Government or its scientists to the mutated strain's existence until December, by which point more than 1,100 people were confirmed to have had the new version of the virus." https://www.dailymail.co.uk/news/article-9075017/Revealed-truth-Covid-mutation-threw-Christmas-plans-disarray.html
Az ajtónak támaszkodni tilos
2020. december 21. 18:07
A helyzet megköveteli, jól döntöttek.
Friedrich Ferdinand von Beust
2020. december 21. 17:49
Hagyjuk a hülyeséget végre. Nincs semmilyen magyarországi érkező forgalmat érintő korlátozás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!