Jön a honfoglalós sorozat a pozsonyi csatás animáció után

2020. december 29. 09:12

Az animációs sorozat  „a honfoglalás korát hasonló minőségben, biztosan nagy sikerrel fogja bemutatni” – mondta Horváth-Lugossy Gábor.

2020. december 29. 09:12
null

A Magyarságkutató Intézet 12 részes filmsorozatot csinál a honfoglalás koráról – derül ki az intézet videójából, melyben Kásler Miklós beszélgetett Horváth-Lugossy Gáborral, a Magyarságkutató Intézet főigazgatójával. A gyártó ugyanaz a történelmi animációs cég lesz, akik a pozsonyi csatát is megfilmesítették.

Az animáció kapcsán lapunkban Haramza Márk és Kiss P. Attila véleménycikkét itt, Négyesi Lajos hadtörténésszel készült interjúnkat pedig itt olvashatják.

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. december 31. 03:48
Csak, hogy még egy kicsit fokozzam a hangulatot:-) : https://fb.watch/2IZmgLVEY-/
rovan
2020. december 30. 14:32
Ezt megcsinálják kétszer-háromszor és már más nem is érdekli őket, csak hogy mentsék az életüket, széthullik az egész csatarendjük.
rovan
2020. december 30. 14:23
Ezt leginkább úgy lehet elképzelni, hogy körbetáncolják őket és minden irányból nyílzáport zúdítanak rájuk, de ahol gyengeséget tapasztalnak, ahol kezdenek szétesni, megtörni látszik a rendjük és védelmük, ott előveszik a kopját és belerongyolnak a soraikba.
rovan
2020. december 30. 14:07
A magyar nem egy homogén alakulat volt, hanem egy törzsszövetség, amiben volt ilyen is, meg olyan is. Árpád törzse gyakorlatilag párthus volt. Akik szintén a katafrakt harcmodort kedvelték.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!