Bocskor Andrea is megtalálható „Ukrajna ellenségeinek” listáján

2020. december 13. 08:40

A szélsőséges nacionalista ukrán Mirotvorec csoport listájára felkerült a fideszes EP-képviselő is.

2020. december 13. 08:40
null

Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő is felkerült az „Ukrajna ellenségeit” listázó szélsőséges jobboldali csoportosulás, a Mirotvorec, avagy „Béketeremtő” honlapjára. A képviselő adatait, így születési dátumát és helyét szombaton osztották meg. Bocskor Andrea helyzete azért érdekes, ugyanis születési helye a kárpátaljai Beregszász. A szélsőjobboldali szervezet úgy fogalmazott, hogy Bocskor megsértette az ukrán jogszabályokat, amikor felvette a magyar állampolgárságot is, ezzel pedig megkísérelte megbontani Ukrajna szuverenitását és területi integritását, nem mellesleg túllépte hivatali hatáskörét.

A Mirotvorec kezdetben még csak azoknak a személyeknek az adatait osztotta meg, akik közvetlen szerepet vállaltak a Krím 2014-es orosz annektálásában, vagy akik részt vettek/vesznek szakadár oldalon a kelet-ukrajnai harcokban, azonban az utóbbi időben egyre változatosabb és véletlenszerűbb indokokkal kerülnek fel emberek a listára. 2018 volt az az év, amikor a szélsőséges nacionalisták listázni kezdték a kettős állampolgár kárpátaljaiakat is. Idén október elejére már 300-ra nőtt a listázottak száma – akiket nem mellesleg folyamatos fenyegetés ér a szervezettől. Eredményképp több vezető beosztású, magyar nemzetiségű, kettős állampolgár közalkalmazott is benyújtotta felmondását. A listán megtalálható Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter is.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hunviktor25
2020. december 13. 13:59
Arra kell számítani, hogy az ukrán politika hátamögött a hatalomra jutott demokrata párttal még pofátlanabb lesz a magyarokkal szemben. A Biden adminisztráció pedig egyre nagyobb nyomást fog gyakorolni, hogy a magyar kormány ne blokkolja Ukrajna NATO tagságát. E cel érdekében a magyarokat folyamatosa meg fogják fenyegetni. Újabb nagy küzdelemnek nézünk elébe!
Akitlosz
2020. december 13. 13:15
A listagyártás, amit tenni tudnak. Ha Magyarország, "annektálná" Kárpátalját, akkor Ukrajna kb. annyit tenne, mint a Krím esetében. Még gyorsabban készülnének az ilyen listák.
Rasdi
2020. december 13. 12:53
Sajnálom, de nekem a kettős állampolgárság intézményével van problémám. Ami "mezei állampolgárok" esetében kevésbé érdekes, de elsősorban politikusok, vezető állami tisztségviselők esetében már inkább. Az állampolgárságnak ugyanis - legalábbis szerintem - az adott állam iránt valamilyen loyalitást kellene jelentenie. Két különböző államnak az érdeke pedig nem mindig esik egybe, és ilyenkor sohase tudni, hogy az illető számára melyik állampolgársága az elsődleges, ugyanakkor megszegi a másik állampolgárságából adódó kötelezettségét.
Magyarok Pásztora
2020. december 13. 12:39
A magyar-ukrán alapszerződést felmondani először is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!