Szijjártó: A magyar kisebbségekkel való kapcsolattartás nem beavatkozás az ukrán belügyekbe

2020. október 27. 08:27

Mi továbbra is készen állunk a jószomszédi kapcsolatra és a párbeszédre – mutatott rá a külügyminiszter.

2020. október 27. 08:27
null

Algériai útja előtt villámbejelentkezést tett a külgazdasági és külügyminszter a repülőtérről. Szijjártó Péter elmondta: Algériában a kétoldalú kérdésekről és az Európa felé Észak-Afrikán keresztül irányuló migráció megállításáról fognak tárgyalni. A miniszter beszélt az ukrán helyzetről is, melynek keretében először is gratulált a KMKSZ-nek a történelmi siker eléréséhez. „A Kárpátalján elért eredmények világossá teszik, hogy a magyarok véleménye megkerülhetetlen lesz” – fogalmazott.

A kitiltott magyar tisztségviselőkkel kapcsolatban azt mondta:

Szijjártó Péter hangsúlyozta: „a magyar kisebbségekkel való kapcsolattartás nem beavatkozás az ukrán belügyekbe”. Úgy folytatta: „ezzel a döntéssel az ukrán külügyminisztérium nem mást üzen, mint hogy Ukrajna le kíván mondani az eddig elért eredményeiről az euro-atlanti integráció vonatkozásában. A külügyminiszter végül rámutatott: „mi továbbra is készen állunk a jószomszédi kapcsolatra és a párbeszédre”.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. október 28. 10:11
Hajrá Péter! minden körülmények között "Mert aki ellenünk támad az megérdemli a sorsát" Hajrá Magyarok most vagy soha!!!!
kispufi
2020. október 27. 14:51
Most jut eszembe. Fegyőr meg beavatkozott a román belügyekbe...
koronaszepe
2020. október 27. 11:33
Rettenetes a video, nem tudom, van olyan, akinek tetszik ez a "felvonulás"? Szerintem visszatetsző egy plebejus minisztertől... Tudom, hogy szabály, meg testőr, meg TEK - jelzem, ismertem minisztert aki aktív hivatali ideje alatt is testőr nélkül, csak a sofőrrel és a titkárával közlekedett, szóval le lehet mondani róla.
BőröndÖdön
2020. október 27. 11:29
Robokuty, a nagy pofád csak árt az országnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!