SZFE-kancellár: Támadás érte az egyetem honlapját

2020. október 22. 12:34

Az egyetem honlapja sajtóinformációk szerint szerda délután óta nem működik.

2020. október 22. 12:34

Támadás érte a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) honlapját – közölte Szarka Gábor, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja csütörtökön az MTI-vel. Mint közleményében áll, ez nem az első alkalom; a rendszergazda tájékoztatása szerint az SZFE honlapjával ez már szeptember elején is megtörtént, de a támadást akkor sikerült elhárítani. Ez ismétlődött meg szerdán, ami miatt a honlap átmenetileg elérhetetlen. „Kijavításán dolgozunk” – olvasható a kancellár közleményében.

Az egyetem honlapja sajtóinformációk szerint szerda délután óta nem működik. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az egyetemi autonómia védelmében több mint ötven napja tartják blokád alatt az SZFE épületeit. Emellett október elején az egyetem munkavállalói sztrájkot is hirdettek.

Október 13-án az újonnan kinevezett vezetés kikapcsoltatta az internetet az egyetemen. Október 16-án belső utasítást adtak ki, amely szerint este hat óráig az egyetem létesítményeit valamennyi egyetemi polgárnak el kell hagynia. A hallgatók a rendelkezést elutasították. Az SZFE oktatói közössége közleményben tiltakozott az előrehozott őszi szünet ellen. Közölték, hogy a rendelkezést semmisnek tekintik, a hallgatókkal egyetértésben zavartalanul folytatják a munkát az egyetem létesítményeiben, a szokásos munkarend szerint.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2020. október 22. 18:19
IMA, Mi atyánk, kérünk! Bár Szarka Kancellár Úr mielőbb rendet tudna tenni, szeretetben eljárva! Szeretettel gondoljon egymásra a két oldal és működjön együtt! Vidnyánszky Főigazgató Úr nagyformátumú ember, mint Széchenyi, olyan tálentumot kapott fenntről, dr. Szarka Kancellár Úr jellemes, karaktere mint Karinthy Ferenc. Hallelujah. Emberileg ez így fogható fel, nem ellenségeskedve eljárva.
Hájas Gerzson a buzik megríkatója
2020. október 22. 14:42
Milyen munkát folytatnak?
zakar zoltán béla
2020. október 22. 14:20
Soros Alex phingott?
Szuverén maffiaállam
2020. október 22. 13:44
És beragadt a csúzlid, vagy miért nem hárítottad el?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!