Meghátrált a Párbeszéd: mégsem tiltanák ki a nyugdíjasokat a tömegközlekedésről

2020. október 29. 11:09

Szabó Tímeáék visszavonták a koronavírussal kapcsolatos határozati javaslatukat.

2020. október 29. 11:09
null

Ahogy korábban mi is megírtuk, a Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, amely legnagyobb visszhangot kiváltó részlete a nyugdíjasok kitiltása volt a tömegközlekedésből. Szabó Tímeáék 11 pontos javaslatcsomagja a többi között visszaállította volna a nyugdíjasok vásárlási idősávját, betiltotta volna a tömeg- és sportrendezvényeket – a tüntetések kivételével –, továbbá a közép- és felsőoktatásban visszaállította volna az online tanrendet. A párt javaslatcsomagjának legnagyobb visszahangot kiváltó része viszont a nyugdíjasok tömegközlekedésből való kizárása lett volna. Ezt a pontot így fogalmazták meg: 

„rendelje el, hogy a tömegközlekedés csak munkába járáshoz, valamint idősgondozáshoz, gyeremekek gondozása érdekében legyen igénybe vehető, vagy akkor, ha élelmiszerbolt, gyógyszertár ötszáz méteren belül nem elérhető, s csak azon esetekben, ha egyéni közlekedés igénybevételére nincs mód.

A javaslatcsomag nem csak a kormányoldalon, de az ellenzéki térfélen is értetlenkedést váltott ki. Ahogy korábban mi is szemléztük, Hont András, a kormányoldal támogatásával nehezen vádolható HVG publicistája az ügyben azt írta: „Értem én, hogy Szabó Tímea udvartartása nincs tekintettel semmire. Sem a valóságra, sem a gyermekek nevelési és társasigényeire, sem a kegyeleti szempontokra, de legalább saját soraikból kikerülő főpolgármester érdekeit figyelembe vehetné”.

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iIonah
2020. október 29. 13:41
A dékás nyuggerek üzentek Sabau Timcsikének, hogy fogja vissza magát, ha jót akar magának 2022-ben.
dick52
2020. október 29. 13:34
Nő létére jó nagy marha!
CirmoS
2020. október 29. 13:24
Csak halkan ám Kabul kurvája! Halkan!!!!!! Még Bundás Andi is elismerte, hogy 0.5%-on álltok! Szerintem felfelé kerekítve ennyi! Nini, a fotón meg a háttérben csokis olivio!........ Meg a büdös szájú tordai!....... Micsoda csapat........................ Kemééény, ez a csapat keméééény..........................
Kvasztics Fedor
2020. október 29. 13:17
Eléggé átlátszó trükk az, amikor a Párbeszédecske az egyelőre súlyosbodó járvány idején jó előre előáll olyan "javaslatokkal", amelyek, az abban felsorolt intézkedések, ha a megbetegedések száma elér egy szintet, előre láthatóan szükségessé válnak. Ezek most még nem időszerűek, nem kell bevezetni, de később lehet mondani, hogy a kormány az ő ötletüket valósítja meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!