Maruzsa: Európa minden országában hagyományos munkarendben kezdődött az oktatás

2020. szeptember 08. 20:28

„A digitális munkarend egy olyan pótlólagos vészmegoldás, amely azt gondolom, hogy tavasszal egyébként jól vizsgázott, ma is készek és képesek vagyunk rá, de rendszerszintű átállásra nincs szükség” – fogalmazott az államtitkár.

2020. szeptember 08. 20:28
null

„Európa minden országában hagyományos munkarendben kezdődött az oktatás, sehol nem volt senki olyan bátor, hogy úgy induljon neki a tanévnek, hogy tíz hónapnyi otthoni, digitális munkarendet indítson el már szeptemberben és azt gondolom, hogy ez nem is volt indokolt. Mindannyian tudjuk, hogy a hagyományos oktatásnak az ereje, a hatékonysága sokkal jobb, nagyobb” – nyilatkozta Maruzsa Zoltán a Hír TV keddi műsorában.

A köznevelésért felelős államtitkár hozzátette: „a digitális munkarend egy olyan pótlólagos vészmegoldás, amely azt gondolom, hogy tavasszal egyébként jól vizsgázott, ma is készek és képesek vagyunk rá, de rendszerszintű átállásra nincs szükség. Azt gondolom, hogy a hatezer intézmény és a másfélmillió tanuló relációjában érdemes vizsgálni. Ez az intézmény szám, ahol már kellett valamit bevezetnünk ez arányaiban egyébként kevés intézmény, ami pedig a fertőzött számokat illeti, jól látható módon már a tanév előtt megtörtént a számok megugrása, tehát nem az iskolakezdés, hanem a külföldről való behurcolás volt az, ami megindította Magyarországon ennek emelkedését”.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lististerc
2020. szeptember 09. 11:27
Csak azt nem értem, a felsőoktatás mégis miért állt be 80%-ban online-ra... A 18 éves rendben, a 19 éves már fertőző? Saját tapasztalatom az, hogy a 10 - 18 éves korosztály nagy része nem tartja be egyáltalán a járványügyi szabályokat. (tömegközlekedés, iskola, hétvégi buli stb.)
JMoflicheque
2020. szeptember 09. 07:25
Pedig milyen jó volt, hogy a tanárnak csak oktatni kellett, a diák nevelése pedig a szülőre hárult, aki megláthatta nveletlen kölyke "igazi", tenyérbemászó arcát is.
holder
2020. szeptember 08. 22:11
Még hogy jól vizsgázott a digitális oktatás... A cégek ingyen ajánlották fel a programjaikat, ezek nélkül bedőlt volna minden, közben Czunyiné kormánybiztosként évek alatt sem csinált semmit. Ugyanúgy leszerepelt mint oktatási államtitkár.
Gyéressy Károly
2020. szeptember 08. 21:37
Nincs rendszerszintű átállás. Az on-line szarakodás nem oktatás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!