Áder: A járványok egyharmada a Földhasználat változásához köthető

2020. szeptember 15. 11:57

A köztársasági elnök szerint a diákkonferenciára beérkezett dolgozatok színvonalát jól mutatja, hogy 134-ből 72-öt jelöltek díjazásra.

2020. szeptember 15. 11:57

A járványok egyharmada a Föld-használat változásához köthető – mutatott rá Áder János köztársasági elnök a XVII. Országos Felsőoktatási és Környezettudományi Diákkonferencia keddi ünnepségére küldött videóüzenetében. Az államfő kiemelte: egy világjárvány kialakulása a gyorsan bekövetkező egészségügyi válságon túl gazdasági, munkaerő-piaci, költségvetési és társadalmi válságot is előidéz fejlett és fejlődő országokban egyaránt. A konferencia a koronavírus járvány miatt elmaradt idén áprilisban, azonban a szeptemberi új időpont sem tette lehetővé, hogy az életbe lépett korlátozások miatt Áder János személyesen tartson előadást a hallgatóknak Gödöllőn.

Az államfő videóüzenetében kiemelte: a diákkonferenciára beérkezett dolgozatok színvonalát jól mutatja, hogy 134-ből 72-öt jelöltek díjazásra.

Gyuricza Csaba, a Szent István Egyetem megbízott rektora a résztvevőket köszöntve elmondta, az egyetem elkötelezett az agrár környezetvédelem, az agrár környezetgazdálkodás ügye mellett. Az egyetem – folytatta – egy megújult formában ezt még erőteljesebben képviseli, nemcsak Magyarországon, hanem az egész Kárpát-medencében, hiszen azt egységes földrajzi egységként kell kezelni.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
genice
2020. szeptember 15. 14:55
A földművesek tehetnek róla?
kunfia
2020. szeptember 15. 12:33
"A járványok egyharmada a Föld-használat változásához köthető " Mire gondolt a költő?A Földet kik zsigerelik leginkább,kik röpködnek a világban,kik yactozgatnak?Igen,a tehetős réteg,akiket a Fidesz helyben támogat.
BossN
2020. szeptember 15. 12:19
Íme egy lelkes egykori fiatal demokrata aki hű maradt az elveihez. Mint ahogy balliberálisok is hűek maradtak a tolvaj országzüllesztő elődeikhez.
BossN
2020. szeptember 15. 12:16
A magyarországi járványok a Momentum tüncikézőihez köthető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!