Sermer Ádám: Kifogásolható jelölteket ne állítsunk a képviseletünkre

2020. augusztus 27. 15:56

A DK beismeri, hogy a Jobbiknak voltak vállalhatatlan kijelentései, a Liberális Párt elhatárolódik Bíró László korábbi kijelentéseitől. Újabb pillanatképünk az ellenzéki összefogásról.

2020. augusztus 27. 15:56
null

A Magyar Liberális Párt, valamint a Demokratikus Koalíció csütörtöki sajtótájékoztatóján Sermer Ádám politikust, valamint Barkóczi Balázs szóvivőt a sajtó képviselői többek között a jelöltállításokról, így például a borsodi ellenzéki jelölt ügyében is kérdezték.

Liberális Párt: Bíró László korábbi kijelentéseitől természetesen elhatárolódunk

Sermer Ádám a kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: „azt gondolom, hogy nem a kommentárokon múlik most, hogy mi fog történni.” Hozzátette azonban: „nyilvánvalóan itt most ez egy speciális helyzet, amiben majd egyébként meglátjuk, hogy mi lesz a jogi procedúra végeredménye, de jelenleg én csak azt tudom mondani, hogy

A Liberális Párt képviselőjét Bíró László judapestes kijelentéséről is kérdezték. A politikus erre úgy reagált: „Természetesen semmilyen hasonló kijelentést nem tudok elfogadni, és ezt már nagyon régóta elmondtam, hogy minden ilyen kijelentésnek nagyon távol lenne a helye egyébként a közélettől, a politikától és a közbeszédtől”. Majd hozzátette: „Bíró László korábbi kijelentéseitől természetesen elhatárolódunk.”

DK: A Jobbiknak voltak vállalhatatlan mondatai és cselekedetei

Barkóczi Balázs Bíró Lászlóról szólva úgy fogalmazott: „Többször is elmondtuk a múltban is, hogy a Jobbiknak voltak vállalhatatlan mondatai és cselekedetei, iszonyatos mondatai és cselekedetei. Őszintének gondoljuk és elfogadjuk Bíró László bocsánatkérését” – fogalmazott a DK szóvivője, majd zárásul hozzátette: „Tehát azt tudom önnek mondani, hogy Bíró László továbbra is az ellenzék közös jelöltje.”

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás Bíró Lászlót indítja jelöltként. Ahogy arról beszámoltunk, Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz, aki helyi információink szerint már össze is gyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlások több mint ötszörösét.

Címlapkép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bukik a Zorbán
2020. augusztus 28. 10:39
Le az áruló Ballikkal! Akinek bármi köze van az ÁVÓ Párthoz, az takarodjon a közéletből...
Akitlosz
2020. augusztus 27. 19:43
"Sermer Ádám: Kifogásolható jelölteket ne állítsunk a képviseletünkre" Az a nagyon nem mindegy, hogy ki kifogásolja őket. Ha a Fidesz kifogásolja őket, ráadásul ennyire, akkor bizony jó jelöltek. Már nem úgy, hogy nekem, meg nem úgy általában, hanem az ellenzéki pártok és szavazóik szempontjából. Azokat a jelölteket célszerű gyorsan lecserélni, akiket a Fidesz nem kifogásol. Az a gyanús, ami nem gyanús.
Rugo
2020. augusztus 27. 19:31
Így is van, csak a liberális mércének megfelelő tökéletes jelöltet fogadjatok el: buzi liberálisat, perverz zsidót, 6 osztályos libsi jogvédő romát és elmebeteg magyargyűlölő migránsimogató ribancot.
Rasdi
2020. augusztus 27. 19:23
Tekintettel a politikui pálya kontaszelektív jellegére, nagyon nehéz dolog kifogásolhatatlan jelölteket találni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!