A Jobbik a Kúriához fordul a borsodi ellenzéki jelölt ügyében

2020. augusztus 24. 20:13

A pártnak a mai napig sincs bejegyzett képviselője.

2020. augusztus 24. 20:13

Amint arról beszámoltunk, elkaszálta a Jobbikot az NVB, hiszen az október 11-ére kiírt tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál, ugyanis jobbikos belharc miatt nem vették jogerősen nyilvántartásba Jakab Pétert.

A Jobbik a Kúriához fordul

A Jobbik a Kúriához fordul és szabad választást követel miután „a fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság (NVB) helyt adott a Fidesz fellebbezésének, így továbbra sem engedik az ellenzéki közös jelölt, Bíró László indulását az október 11-i időközi országgyűlési választáson” – közölte a párt elnöke hétfőn, a Facebookon.

Jakab Péter úgy fogalmazott, „ha azt hiszik, hogy feladjuk, tévednek! Nem hátrálunk!”. Az NVB hétfői ülésén 6:5 arányban döntött arról, hogy a tiszaújvárosi választási bizottság jogszabálysértően vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Jobbikot, mondván, a nyilvántartásba vételi kérelmet olyan törvényes képviselő nyújtotta be, akinek a képviseleti joga jelenleg nem hatályos.

A judapestező Bíró ellen Koncz Zsófia indul

Az október 11-i szerencsi időközi választáson a baloldali összefogás Bíró Lászlót indítja jelöltként. Ahogy arról beszámoltunk, Bíró korábban rasszista, antiszemita megjegyzéseket tett a Facebookon. Budapestet például Judapestnek, az izraeli turistákat pedig „tetűcsúzdásoknak” nevezte.

A Fidesz jelöltje az elhunyt Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia lesz, aki helyi információink szerint már össze is gyűjtötte a jelöltséghez szükséges ajánlások több mint ötszörösét.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. augusztus 25. 09:23
tele vannak tulképzett komcsi diplomassal! Akar az mszp! Csak ritkán kerul elo a diploma!
nyugalom
2020. augusztus 25. 09:21
Oldosik egymast sunyin! Pocokne ott a hatterben az egxik legsunyibb nő-féle!
józan paraszti ész
2020. augusztus 24. 23:07
Az a nagyeszű még mindig nem fogta fel, hogy indulhat a jelöltjük. Csak a "náci" jelöltet a kommunisták támogatják. Ennyi csak, a szokásos ügymenet.
magichorze
2020. augusztus 24. 20:21
Most mondta Tóth Bertalan az ATV-n, hogy így is indulhat, csak eggyel kevesebb jelölő szervezet mellett. Ki hazudik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!