Az amerikai nagykövetség „mély aggodalmát” fejezte ki Novák Elődék akciójával kapcsolatban

2020. augusztus 17. 16:15

A Mi Hazánk politikusa vasárnap este eltávolította a Főpolgármesteri Hivatalról a szivárványos zászlót.

2020. augusztus 17. 16:15
null

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége mély aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy három nappal ezelőtt Fradi-szurkolók a ferencvárosi városházáról, vasárnap este pedig Novák Elődék a Főpolgármesteri Hivatalról szedték le a szivárványos zászlót. A nyilatkozatban azt írták, hogy a „szabad véleménynyilvánítás alapvető jog, amelynek megfélemlítés nélküli gyakorlását lehetővé kell tenni”. Álláspontjuk szerint „egy társadalomban sem szabad tolerálni neonáci és más gyűlöletcsoportokat”. 

„Ezek az incidensek különösen aggasztóak tekintettel a tavaly októberi, Auróra közösségi központ elleni hasonló támadásra. Az emberek jogainak védelme mindig fontos annak érdekében, hogy a törvény minden magyar állampolgár számára, beleértve az LMBTI közösséget is, egyenlő védelmet biztosítson” – zárul a nyilatkozat.

A nagykövetség Facebook-oldalán idézték David B. Cornsteint, aki a 25. Budapest Pride Fesztivál alkalmából beszélt. A nagykövet elmondása szerint büszke arra, hogy egy sokszínű csapatot vezet az Amerikai Nagykövetségen, „amelyben vannak LMBTI kollégák is, akik kimagasló teljesítményekkel járulnak hozzá a képviselet munkájához”.

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ungi István
2020. augusztus 24. 10:33
Tisztelt Cornstein Úr Nekem úgy tűnik, ön nem nagyon érti mi történik itt, ön körül. Trump Elnök Úr, megkérdezte volna, miért kell Magyar középületekre kitűzni ezt a szivárványos zászlót? De tényleg miért kell? Mit jelent ez a szászló? Nekünk Magyaroknak nem sok jót...pl.: Pedofilek, nekrofilek, zoofilek... vagy mi? Sokan hallottak epstein-ről és szőrnyű tetteiről és társaságáról. Sok Magyarnak "ezt" jelenti ez a zászló, aberált, degenerált, devianciát... Én tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű. Nekem semmi bajom ezeknek az emberknek a nagy részével. Viszont nem értek egyet ennek a zászlónak a felvonásával és a levonás körülményeivel sem. És azzal sem értek egyet ( ne haragudjon ) hogy önnek miért kellett állástfoglalnia egy olyan ügyben, amit nyílvánvalóan politikai célzattal hoztak létre és mesterségesen gerjesztenek. A Magyarországi "baloldal" nagyrészt volt úgymonddot kommunistákból áll. A kommunista bűnökről biztos hallott már... Több millió halot... Én sosem tekintettem az USA.-t szövetségesnek vagy baráti országnak és ön ( mint ahogy az elődei is ) most ezt igazolják is.
ykzsmed
2020. augusztus 19. 10:02
N Y I L T L E V É L David B. Cornstein az Egyesült Államok Budapesti Nagykövete BUDAPEST Excellenciás Uram! Mély megrendüléssel vettem tudomásul, hogy Ön méltóztatott beleszólni Magyarország belügyeibe, nevezetesen abba, hogy a magyarországi polgárok hogyan viszonyulnak egyes természetellenes fejlődésű állampolgár társaikhoz. Magyarország tiszteletben tartja más emberek nézeteit, egészségi állapotát, fajtáját, és ezt törvényileg garantálja. Elítéli azonban azt, ha állami szervek reklámozzák az államilag nem támogatott civil szerveződéseket. Reméljük, hogy Önök társadalmában sem tolerálják a neonáci és más gyűlöletcsoportokat, így azt a rasszista elvet sem, hogy csak a fekete élet számít, és a fajgyűlöletből eredően a történelmi emlékmű szobrok, államelnökök szobrainak ledöntését, kultúrális, vallási helyek, tárgyak, jelképek meggyalázását! Excellenciás Uram! Ugye így van ez Önöknél is? Bizonyára Ön egy izig-vérig amerikai üzletember, kinek az országa alig múlt el 200 éves, így nem volt módja megismerni azt az európai többezeréves mondást, hogy : "si tacuisses, philosophus mansisses" Önök, a kétszáz éves multukból sajnos nem tudnak olyat meríteni, mely felérne a Kárpát-medence hatezer éves kultúrális tartalmával, hiszen jómagam és hitvestársam (Magyarországon ilyen is van) családja is három-négyszer olyan idős, mint az Önt delegáló állam! Így tisztelettel megkérem Exelenciás Urat, hogy a továbbiakban fokozott figyelemmel kisérje a Mac Donalds üzletekben kapható hamburgerek és coca-colák minőségi megfelelőségét, mely hazájának jellegzetes jelképei. Munkájához további sok sikert kívánok! 2020, augusztus 19. Ugron András Magyarország Kárpát medence
Tiszafa
2020. augusztus 18. 17:47
A vén rojtosseggű, hogy aggódik...
Box Hill
2020. augusztus 18. 17:07
Ehhez mit szólt a nagykövetség, vagy maga az USA? Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál. Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old. "A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás." Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!