A rendkívül fertőzött Ukrajna piros zónává minősítette Magyarországot

2020. augusztus 02. 09:23

Pedig hazánk a régió és az egész unió egyik legbiztonságosabb országa – írta meg a PestiSrácok.hu.

2020. augusztus 02. 09:23
null

Nehéz különösebb értelmét találni annak, hogy sajtóforrások szerint Ukrajna úgynevezett piros zónává minősítette Magyarországot a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A Kártátalja.ma beszámolója szerint ugyanis az ukrán egészségügyi minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját, amely több, mint 120 országot tartalmaz, és amelyben Magyarország veszélyes, piros minősítést kapott. A szombattól hatályba lépő lista értelmében a piros besorolású országokból hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát – közölte a PestiSrácok.hu.

Emlékeztetőként: csak a szombati statisztikai adatok szerint Ukrajnában mintegy 1200 új koronavírus-fertőzötttet regisztráltak; az igazolt fertőzöttek száma az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok szerint már meghaladta a 71 ezret. Az ország második legfertőzöttebb területének számító fővárosban, Kijevben 101 új esettel, 8342-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig két újabb halálos áldozattal 134-re, miközben eddig 2981-en gyógyultak meg.

Ehhez képest Magyarországon szombatra virradóra 21 fővel növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma, így összesen 4526-ra emelkedett az összes koronavírus-fertőzött száma hazánkban. Azért érezhető az arányeltolódás. Mindezek fényében talán kijelenthető, hogy Ukrajna lépése nemcsak indokolatlan, de barátságtalan is; közvetve a határon túli magyarság ellehetetlenítésének, elrettentésének egy újabb eszköze. Ezenközben a hazai és a határon túli magyar közvélemény nagy érdeklődéssel tekint a tervezett ukrán-magyar csúcstalálkozó elé – írta meg a PestiSrácok.hu.

Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2020. augusztus 03. 13:12
Latrino Latin Americo-Biden-Kosza Nosztradamusz!
masikhozzaszolo
2020. augusztus 03. 09:36
Ez olyan, minta vízumkötelezettség. Viszonossági alapon megy. Ha te, akkor én is. Vagy inkább iszonyosságin. Hruscsov ajánlotta fel Kádárnak Kárpátalját, vagy valami ilyesmi? Nem kellett. Vagy kértek volna érte valamit?
Valodi
2020. augusztus 02. 19:50
No, ennyit ennek az egész színezgetésnek a komolyságáról....... meg a politikai vírushiszti/manipuláció egészéről!
Akitlosz
2020. augusztus 02. 19:01
Mert Magyarország minek minősíti Ukrajnát? A pesti srácok csak fizetett propagandisták. Minden magára valamit is adó ország csakis kölcsönösségi alapon szabályozza az utazást. Azaz például nem ad vízummentességet olyan ország polgárainak, amelyik ország vízumot követel az ő állampolgáraitól. Az miért is lenne jó, ha a magyar állampolgárok a fertőzött Ukrajnába császkálnának tömegesen? Úgyhogy ez az intézkedés hasznosnak tűnik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!