Szlovénia kétoldalú megállapodásokhoz köti határnyitását

2020. május 16. 20:01

„Nincs szó általános határnyitásról” – írta Janez Jansa szlovén miniszterelnök.

2020. május 16. 20:01

A szlovén kormányfő szombati nyilatkozata szerint a határok megnyitása Olaszországgal, Ausztriával és Magyarországgal csak kétoldalú megállapodással lehetséges. „Nincs szó általános határnyitásról” – mondta. A határnyitásnak a két fél közös döntésén kell alapulnia – írta Janez Jansa egy közösségi oldalon szombaton arra reagálva, hogy Olaszország június 3-ával megszünteti a határzárat. „A tárgyalások folynak, a részleteket meg kell vitatni, majd a megállapodást el kell fogadni” – tette hozzá a miniszterelnök Twitter-üzenetében.

Jansa közölte azt is, hogy Szlovénia horvátországi határán továbbra is érvényben maradnak az egészségügyi korlátozások, még akkor is, ha Horvátország vasárnaptól megnyitja határait az uniós állampolgárok előtt.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2020. május 16. 21:44
Majd ha az ezer éves magyar határ ismét a Mura vonalát követi, visszatérünk. Addig egyezkedjenek a Fidesszel, mert ők ha kell, a 2 milliós szlovénoknak is bárhol lefekszenek. Szebb Jövőt!
certus
2020. május 16. 21:10
Szenzációs hír. Egy határ akkor van nyitva, ha mindkét oldala nyitva van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!