BKV: A szájmaszk ezután is kötelező, a kesztyű javasolt

2020. május 20. 10:24

A kijárási korlátozások feloldása után is ajánlott betartani a távolságtartási szabályokat – hangsúlyozták.

2020. május 20. 10:24

Az utasok számára a szájmaszk viselése ezután is kötelező, a kesztyű használata pedig javasolt – közölte a BKV szerdán az MTI-vel. A fővárosi közlekedési cég azt írta, hogy a kijárási korlátozások feloldása után is ajánlott betartani a távolságtartási szabályokat, amihez a megfelelő járműkapacitást biztosítják.

Hozzátették, hogy továbbra is megmarad a buszok első üléssorának kordonos elzárása, és – a normál időszakban megszokotthoz képest – nagyobb figyelmet fordítanak a járművek takarítására, fertőtlenítésére. Kitértek arra is, a biztonsági intézkedéseikkel a dolgozóikat is védik: a BKV majdnem tízezer munkavállalója közül mindössze ketten betegedtek meg a koronavírus miatt, és nem tudnak olyan esetről, hogy a járműveiken bárki elkapta volna a fertőzést.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oskar
2020. május 20. 20:24
A szájmaszkot hamarabb kellett volna bevezetni. De jobb későn mint soha. Én hiányolom a metrón (mert ott megoldható) az automata kézfertőtlenítőt valamint a lábbeli fertőtlenítőt.
T. Péter
2020. május 20. 18:42
Hozzáértők? Én úgy tudtam, ez politikai döntés volt, Pakssal összefüggésben. Szerinted mi köze van ennek a hozzáértőkhöz? Nyilván a hozzáértők miatt törik egy most már száz szerelvény alján az inverter alatt az alulméretezett tartókonzol. Ki más miatt történne?
T. Péter
2020. május 20. 16:28
És az acélsodrony?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!