Szolidaritásról beszélnek, csak épp ők nem azok

2020. április 05. 16:47

Nem akarják kivenni a részüket a közteherviselésből.

2020. április 05. 16:47
Kocsis Máté
Kocsis Máté

„Margaret Thatcher: »Az a baj a szocialistákkal, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak mások pénzéből.«

Általános ellenzéki tiltakozás indult a közös teherviselés ellen. A budapesti baloldali polgármesterek, Tóth Bertalan, de még maga Gyurcsány is közös nyilatkozatok tömkelegével, személyeskedő nyilatkozatokkal, és megvalósíthatatlan pénzosztogatási javaslatokkal teszik nyilvánvalóvá, hogy valójában nem akarnak részei lenni a megoldásnak. Bajnai Gordon már odáig is elmerészkedett, hogy közös teherviselés helyett közös eladósodásról beszéljen, nyilván az IMF segítségével. Nem először csinálják, mindenki emlékszik rá, hogyan kezel válságot a baloldal és ezzel szemben milyen erőfeszítések árán állította talpra a magyar gazdaságot az Orbán-kormány.

Érdekes, hogy az ország kormánypárti polgármesterei - akik jóval többen vannak, mint az ellenzékiek - nem panaszkodnak, és nem a hangulatkeltésen dolgoznak, hanem a helyzetet tudomásul véve végzik a feladataikat. Csak a baloldali kerületek polgármesterei gondolják úgy, hogy a közös teherviselés az, amikor mindenkinek - a munkavállalóknak, a vállalkozásoknak, multiknak, bankoknak, a kormánynak, tényleg mindenkinek - kevesebb pénze lesz, akkor nekik nem. Szolidaritásról beszélnek, csak épp ők nem azok. Mondvacsinált okokból megint ellenzik a kormány intézkedéseit, ezzel is gátolják a vírus elleni védekezést és bizonytalanságot keltenek. Ugyanezt tették a parlamentben is. Egyre világosabban látszik, hogy valójában nem akarják kivenni a részüket a közteherviselésből. Saját megerősödésüket remélik az ország legyengülésétől, de egyikben sem leszünk partnerek!”

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dakotasámán
2020. április 06. 13:24
"Érdekes, hogy az ország kormánypárti polgármesterei - akik jóval többen vannak, mint az ellenzékiek - nem panaszkodnak, és nem a hangulatkeltésen dolgoznak, hanem a helyzetet tudomásul véve végzik a feladataikat." hát ja, baszkikám. csak szólok, nem szép dolog egy kereszténytől ennyire hülyének nézni a nemzetet. ja,hogy úgy vagy keresztény,mint az iszlám állam harcosai ? tudjuk, még ha folyamatosan az ellenkezőjét és hazudjátok a főgenyával az élen. elég egyértelmű, hogy az ellenzéki önkormányzatok és pártok ellehetetlenítéséről szól a történet a 22-es választásokra való felkészülés jegyében. amúgy magától a főgenyától lehetett hallani számtalanszor 2008-ban, nincs válság, csak gyenge kormány. most akkor miről beszélsz hülyegyerek, ha még segggazdád szavait sem ismered? egyébként, ha már közteher viselés, talán vissza kellene kérni stróman lőrinctől a Mátrai erőműből a napokban kivett 23 milliárdot ( osztalék 11 md és adásvétel 12 md) máris dolgozhatnak az önkormányzatok az emberek érdekében.
brabant89
2020. április 06. 08:32
Kocsis, menjél te a jó büdös kurva anyádba.
Pál Pusztai
2020. április 05. 22:28
Máté barát! A kormánynak nincs pénze. Az államot a vállalkozások és az adófizetők tartják el. Végén mindég az adófizető polgár állja a számlát. A kormány dolga az arányos közteher viselés megszervezése. Például Audi,Mercédesz, Opel. Ezek a multik az elmúlt tíz évben jócskán 100 milliárd felett kaptak visszanemtéritendő állami támogatást. Ha olyan kemények vagytok Máté lehet izmozni velük nem csak az önkormányzatokkal. Hajrá.
VakzKommondor
2020. április 05. 22:04
Meggyőződésem, hogy a kijárási korlátozás kampánnyal is vastagon lopnak. Mindent telbasztak plakáttal. A teljes youtube meg lett vásárolva. Még néhányan milliárdosok lesznek, az biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!