Transzparencia-csomagot javasol a Párbeszéd

2020. március 26. 13:10

Elmondásuk szerint a csomag célja, hogy „a kormányzati kommunikáció nyílt és egyenes legyen, összehangoltan a nemzetközi normákkal”.

2020. március 26. 13:10

Transzparencia-csomagot javasol a Párbeszéd - közölte csütörtöki online sajtótájékoztatóján Barabás Richárd, a párt szóvivője. Elmondta, képviselőik törvényjavaslatot nyújtanak be a vészhelyzetben való tájékoztatási kötelezettségről annak érdekében, hogy „a kommunikáció nyílt és egyenes legyen, összehangoltan a nemzetközi normákkal”. Indítványozzák, hogy egyoldalú „kinyilatkoztatások” helyett újságírói kérdésekre reagáló sajtótájékoztatókon kommunikáljon a miniszterelnök, ezeken legyen elegendő idő kérdezni és érkezzenek valódi válaszok.

Barabás Richárd hangsúlyozta: a kormány által javasolt büntetőtörvénykönyv-módosítás a Párbeszéd álláspontja szerint a véleménynyilvánítás aránytalan korlátozását jelenti. Javaslataik között említette, hogy a kormányzat közöljön naprakész adatokat a megbetegedések területi és életkor szerint megoszlásáról, valamint a rendelkezésre álló egészségügyi kapacitásokról. Kezdeményezésük elemeként említette, hogy a jövőben járványügyi szakemberek tartsák a témával foglalkozó kormányügyi sajtótájékoztatókat, mondván, „le kell jönnünk erről a rendvédelmis megközelítésről: nem háborúban vagyunk, hanem járványügyben”.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter délelőtti tájékoztatójára reagálva a Párbeszéd szóvivője kijelentette: „nem szerencsés veszélyhelyzetben az ellenzéket vádolni a nem megfelelő járványügyi lépések megtételével”, miközben minden hatalom a kormány kezében van a helyzet kezelésére. Tíz éve volt a magyar kormányzatnak arra, hogy stadionok helyett kórházakat építsen – fogalmazott a Párbeszéd szóvivője, aki arról is beszélt: két hét elegendő volna ahhoz, hogy a kormányzat elkészítse a parlament online ülésezésének jogszabályi és technikai hátterét.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amerigo
2020. március 26. 19:49
-a kommunikáció nyílt és egyenes legyen, összehangoltan a nemzetközi normákkal-. Indítványozzák, hogy egyoldalú -kinyilatkoztatások- helyett újságírói kérdésekre reagáló sajtótájékoztatókon kommunikáljon a miniszterelnök, ezeken legyen elegendő idő kérdezni és érkezzenek valódi válaszok.- Transzparencia, oh, barabbas efftárs!? Ha már homár, akkor nézzük mennyire szabad és nyílt a kommunikáció barabbas úr köreiben!! https://medianaplo.blog.hu/2019/11/29/medianaplo_barabas_richard_szeret_cikkeket_keziratban_olvasni
nyugalom
2020. március 26. 17:38
Timike honnan , kinek, kiknek a fizetett kémje? Kik képzeték ki, melyik jobbikos alak a párja,társa? Volt hozzá gusztusa, remek! Lapozzunk, ezek férgek, árulók, üvöltő hiénák!
nyugalom
2020. március 26. 17:34
kariferi az egérlyukból, timike a halpiacról bekiabáltak! Lapozzunk!
CirmoS
2020. március 26. 17:29
Nulla támogatottságú Barabásnak meg söpredékének üzenem, hogy talán ő sem gondolja komolyan, hogy a M.Elnök RÁÉR ( pláne most ), holmi elmebetegségekkel foglalkozni! Ezenkívűl az ápolatlan undorító büdös senkik helyett kellenének balos újságírók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!