Visszavonná az Országos Gyermekvédő Liga székhelyhasználati jogát Niedermüller

2020. február 19. 09:44

Az előterjesztés megszavazása esetén összesen 14 civil szervezet székhelyhasználati hozzájárulását vonná vissza a DK-s vezetésű önkormányzat.

2020. február 19. 09:44

A 7. kerület hivatalos honlapján elérhető előterjesztésből kiderül, a következő szervezetek székhelyhasználatáról dönt a kerület 2020. február 19-i képviselő-testületi ülése:

•    A.C. Zrínyi Szabadidő Sport és Kulturális Egyesület
•    ÁG Alapítvány („törlés alatt”)
•    Antall József Emlékbizottság és Baráti Társaság
•    Erzsébetvárosi Civil Szervezetek Szövetsége
•    Erzsébetvárosi Egészségvédő Egyesület
•    Erzsébetvárosi Hagyományápoló, Városvédő, -fejlesztő Kulturális Egyesület
•    Erzsébetvárosiak Klubja
•    Kapcsolat Alapítvány
•    Kisebbségi Közösségek Egyesülete
•    Kiút Szociális és Mentalhigiénés Egyesület
•    Madách-Sétány Egyesület („törlés alatt”)
•    Morvay Károly Nóta- és Dalkör Egyesület
•    Országos Gyermekvédő Liga
•    VII. kerületi Erzsébetvárosi Polgárőrség („felszámolás alatt”)

Az előterjesztés 13. határozati javaslatpontja így például az Országos Gyermekvédő Ligát sem kímélné, hiszen annak elfogadása esetén:

„Budapest VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy 

I.    a 01-02-0000191 nyilvántartási számú, Országos Gyermekvédő Liga (székhely: 1077 Budapest, Wesselényi utca 17.) részére a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatát megillető tulajdonosi jogok gyakorlása és a tulajdonában álló vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 11/2012. (III.26.) önkormányzati rendelet 24. § (3) bekezdése alapján kiadott székhelyhasználatra vonatkozó tulajdonosi hozzájárulást 2020. május 31. napjával visszavonja.

II.    Felhatalmazza a polgármestert a civil szervezetet nyilvántartó bíróság kiértesítésére.

Felelős: Niedermüller Péter polgármester
Határidő: 2020. május 31.”

A Niedermüller Péter vezette önkormányzat azzal indokolja a lépés szükségességét, hogy több szervezet is felszámolási eljárás vagy törlési eljárás alatt áll (ezek státuszát a szervezetek neve melletti zárójelben jeleztük).

Telefonos megkeresésünkre Benedek Zsolt, a kerület fideszes képviselője az ülés előtt lapunknak azt nyilatkozta, abszolút nem támogatják az előterjesztést. Megszavazása esetén ugyanis „gyakorlatilag egy bizonytalan jogi helyzetbe navigálják bele ezeket a szervezeteket, hiszen székhely nélkül tulajdonképpen a megszűnés határára kerülnek” – fogalmazott.

Az érintett szervezetek egyike kapcsán Szücs Balázshoz, az előterjesztést benyújtó alpolgármesterhez Facebook oldalán közétett bejegyzésben már kérdést is intéztek:

„Mivel többen fejezték ki nemtetszésüket az antidemokratikus előterjesztéssel kapcsolatban, ezért én is felteszem a kérdést, hogy a Civil tv. értelmében is egyértelműen civil szervezetnek számító, helyi civil, pártpolitikától független egyesületeket miért kell kirekeszteni a kerület életéből, elnyomni, eltaposni, háttérbe szorítani, marginalizálni” – kérdezték az alpolgármestert.
 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2020. február 20. 08:52
bídermájer csupán vízipipabárokat szeretne nyitni az említett helyeken...
syphax
2020. február 19. 17:32
Nieder..lófasz egy hülye liberálnáci szarzsidó. Még zsidónak is egy RAKÁS SZAR az egész embermaradvány, fingbűzhalmaz.
Zokni
2020. február 19. 15:07
A tájékoztatás nem teljeskörű... Ez van a cikk végén: ... az előterjesztést benyújtó alpolgármesterhez Facebook oldalán közzétett bejegyzésben már kérdést is intéztek: ... én is felteszem a kérdést, hogy a Civil tv. értelmében is egyértelműen civil szervezetnek számító, helyi civil, pártpolitikától független egyesületeket miért kell kirekeszteni a kerület életéből, elnyomni, eltaposni, háttérbe szorítani, marginalizálni... kérdezték az alpolgármestert. A válaszról nincs hír... Ez azért aranyos, mert épp ez előbb olvastam a hazug nő (HP) vádaskodását politikus ellenfelével szemben, arról, hogy ... Jól bejáratott DK-s módszerrel, kérdésekbe csomagolt hazugságcunamit indított és megalapozatlan rémhírekkel kívánja felzaklatni a magyar embereket... És lám, a Mandi is bekerült Gy. bűvkörébe. Most tegyem fel a kérdést én is? A győri polgármesterrel pucsító prostituált véletlenül nem Orbán Viktor volt?
Google
2020. február 19. 15:00
Mindenki polgarmestere. Mar aki nem feher, heteroszexualis es kereszteny. Es nok is vannak kozottuk - ahogy a csupaesz mondta volt. Niedermuller, nem er a neved. Se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!