Sztrájkolhatnak a BKV dolgozói

2020. február 17. 10:30

Nem hoztak eredményt a tárgyalások a szakszervezet közleménye szerint.

2020. február 17. 10:30

Február 14-én zajlott a BKV-nál az úgynevezett kollektív munkaügyi vita, amely a sztrájk előszobájának számít, ezen a feleknek nem sikerült megegyezésre jutni, a cég vezérigazgatója változatlanul 8 százalékos béremelést ajánlott, a szakszervezetek kitartanak a 15 százalékos követelés mellett – számolt be a Portfolio, az Egységes Közlekedési Szakszervezet közleményére hivatkozva.

Ebben a közleményben azt is megírják: a sztrájk előkészítése megkezdődött, ennek következő lépése a sztrájkbizottság megalakulása lesz, amennyiben február 18-án, a kollektív munkaügyi vita második fordulóján sem születik megállapodás a béremelésről.

Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke kijelentette a közlemény szerint, hogy a 8 százalék továbbra sem tárgyalási alap, s a munkavállalók érdekében reméli, hogy a BKV vezére, Bolla Tibor nem próbálja meg a következő ülésen is – akkor már hatodszor – lenyomni a torkukon. Az elnök arra is felhívta a figyelmet, hogy a közszolgálati cégeknél a munkabeszüntetést erősen korlátozza a sztrájktörvény, amely szerint a leállás idején is 66 százalékos szolgáltatást kell biztosítani. Ettől – a törvény szerint – csak felfelé lehet eltérni. Szerinte a munkavállalók többsége egyetért a sztrájkkal, ha ez az egyetlen út a bérek feltornászására.

(Mandiner)

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2020. február 17. 13:20
Már elköltötték a pénzt! Ennyi! Hol van a nagy szociális érzékenységük? Sok a tanácsadó, az igazgató, stb. Miért nem lehet ezt megérteni a melósoknak? Dolgozzanak, a szakszervezetben is sok a szegény fizetett vezető! De miért is kap pénzt egy társadalmat védő szervezet tagja?????
JMoflicheque
2020. február 17. 11:14
66% Úgy sztrájkolhatnak, hogy nem sztrájkolhatnak! A pénz amúgy is kell gyurci és zsóti orgiáira.
Nehidd El
2020. február 17. 10:48
Elindult Budapest a káosz felé. Geri meg a V4-ek forradalmi újraértelmezésével foglalkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!