Nem lesz klíma a hármas metrókban

2020. február 26. 14:50

Elvetették a kettes metró-gödöllői HÉV összekötését is.

2020. február 26. 14:50

Megszavazta Budapest költségvetését a Fővárosi Közgyűlés, aminek során kikerült a hármas metró szerelvényeinek utólagos klimatizálása – közölte Vitézy Dávid a Facebook-oldalán. Mint azt posztjában írja, nagyon sajnálja, hogy ez kimaradt. „Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.”

Hozzáteszi, ennek ellenére ezt meg kell oldani: „Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban. Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.”

Arról is írt, hogy a közgyűlés – Gy. Németh Erzsébet javaslatára – levette a kettes metró és a H8-as HÉV (gödöllői szárny) összekapcsolását, csak az 5-ös metró első ütemét támogatta.

A teljes posztot itt olvashatja.

(Mandiner)

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsoltkom2
2020. február 27. 07:31
A tájékoztatás hiánya probléma... "Koronavírus: A kormány szerint kicsi az esély, hogy elkerüli Magyarországot" https://bit.ly/2PqNt9y
teljesenertelmetlen
2020. február 27. 07:01
A kommentekből kiderül, hogy ezért is a Zorbán a hibás... Nem tudom, ezekkel az emberekkel mit kellene megtenni, azon kívül, hogy sokadszor köpi szembe őket a szeretett főpolgármesterük, hogy felnyíljon a szemük.
áfonya
2020. február 27. 02:38
Most már tisztán látszik Karácsony kiszorítása megy a főpolgármesteri székből . Nem lehetetlen háttér alku is lehet . Megválasztottak egy bábot ideje alatt megy a pénzszórás háttérben gyurcsány irányít . 2022 re gyurcsány a hataloméhes ballibsi apró pártokat maga alá gyűri kiszorítja .
áfonya
2020. február 27. 02:29
Fővárosi ballibsik 2002 2010 éveket megismétlik , önkormányzati választáskor 93 milliárdot nyertek .Magukra a pénzt szórják , nép egy fillért se lát belőle ,nem fejlesztenek hisz a saját kényelmük milliós fizetés emelés a fontos . Pénz elkopik a főváros lerongyolódik hisz használják , végül eladósítják , az élet szinvonalat fenntartják az a nép akik megválasztotta őket dögöljön meg .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!