Klub Rádió: A Helsinki Bizottság az SZDSZ édesgyermeke

2020. február 23. 13:13

Kőszeg Ferenc SZDSZ-alapító beszélt emberi jogokról, az SZDSZ-ről, a Helsinki Bizottságról és Soros Györgyről is.

2020. február 23. 13:13

Az MSZP-SZDSZ koalíció ellenzője volt, de pártérdekből megszavazta azt – mondta el Kőszeg Ferenc a Klub Rádió Szabadság, Elvtársak! című másorában. Az SZDSZ-alapító saját szavai szerint ezek után bizonyos fokon megélhetési politikusként maradt a pártban, mert „kiszámolta, hogy ha még ezt a négy évet megcsinálja, akkor elmehet nyugdíjba, ha pedig nem csinálja végig, akkor legalább tíz évig kéne dolgoznia”.

Kőszeg – aki a Helsinki bizottság alapítótagja is – arról is beszélt, hogy szerinte a '80-as években a demokratikus ellenzék alapvetően az emberi jogokkal foglalkozott és teljesen elfelejtette a marxizmus megvalósítását. Kőszeg szerint a '94-ben újjáalakult Helsinki Bizottságot azért járta át a politika, mert „nem nagyon lehet emberi jogi ügyekben megszólalni úgy, hogy az nem politikai térben legyen”. „Igyekeztünk nem csak akkor tiltakozni, amikor éppen jobboldali kormány van” – vélekedett Kőszeg Ferenc, példaként pedig a 2006-os rendőri fellépés formája elleni tiltakozást hozta fel. 

A Helsinki Bizottság anyagi támogatottságával kapcsoltban elmonda: „Soros György magyarországi szervezete, az Open Society is benne volt a bizottság támogatásában ez kétségtelen, de mivel sokat foglalkozik a bizottság menekültekkel így az ENSZ menekültügyi főbiztossága (UNHCR) pénzalapja is támogatja azt.

Kőszeg Ferenc nyíltan beszélt róla, hogy a Helsinki Bizottság éves költségvetésének körülbelül a 30%-a jön Soroshoz köthető szervezetektől, 70%-a pedig nemzetközi, külföldi alapítványokból, illetve állítása szerint nem csekély összeg jön az 1%-os adóhozzájárulásból.

Szénási Sándor műsorvezető úgy összegezte a beszélgetést: „azt lehet mondani, hogy az SZDSZ eltűnt, megszűnt, de mégse igazából, hiszen a Helsinki Bizottság az SZDSZ édes gyermeke és itt van és sajnos virul, mert sajnos van dolga”.

A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2020. február 25. 10:15
Sajnos az SZDSZ kártékony szellemiségével még midig együtt kell élnünk.
tango47
2020. február 24. 16:27
Ez a szerencsétlen tegnap szembe jött velem Szentendrén. Épp' hogy hálni jár belé a lélek. Ennyire megélhetési még most is?
catalina9
2020. február 24. 11:00
Az MSZP SZDSZ koalíció ellenzője volt, de pártérdekből megszavazta azt mondta el Kőszeg Ferenc a Klub Rádió Szabadság, Elvtársak! című műsorában. hát van ennél szebb? A szabadelvű, objektív, független, autonóm libsi nem úgy szavaz, ahogy ő azt gondolja, hanem a PÁRTÉRDEK szerint. Az már csak hab a jellemtelenség tortáján, hogy korábban vadul antikommunistáztak, és csak mazsola a habon, hogy lehetőleg ÁVH-s pribékek gyerekeivel egy kórusban. De a legszebb az, hogy ezek után behajoltak a pufajkás Horn elvtárs fenekébe.. Most meg a zsidó szelvényvagdosó, börtönre ítélt spekuláns Soros György fenekébe..
Vakfolt
2020. február 24. 10:19
"kiszámolta, hogy ha még ezt a négy évet megcsinálja, akkor elmehet nyugdíjba, ha pedig nem csinálja végig, akkor legalább tíz évig kéne dolgoznia" Erről van szó, ezért vették elő Kóvács Lószlát a hülye makogmányaival, ezért teper Bálgór Gyurika, még egy kicsit nyomják, sika kasza, léc. Európai értékek, jogállam meg demokrácia.. muhaha, telibeszarják ők is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!