Márciusban indul az első emeletes vonat

2020. január 31. 09:02

Az első KISS motorvonat Budapest–Nyugati–Cegléd–Szolnok, a második a Budapest–Nyugati–Vác–Szob vasútvonalon fog közlekedni.

2020. január 31. 09:02

Március 15-én először a cegléd-szolnoki vonalon utazhatnak az utasok az emeletes motorvonattal, áprilisban pedig már a váci elővárosi forgalomban is találkozhatnak a KISS-szel.

Az év végéig tizenkilenc, nagy kapacitású elektromos szerelvény érkezik az elővárosi vonalakra, 2022 végéig pedig mind a negyven KISS forgalomba áll – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

A lap birtokába került információk szerint változik a Stadler által gyártott tizenegy KISS-motorvonat szállítási ütemezése. A korábbi februári határidő helyett március 15-én utasforgalmi próbaüzemben indul el az első emeletes vonat. A próbaüzem kétlépcsős, először utasok nélkül kell a kocsiknak az előírt hibamentes futást teljesíteni, a típustesztek jelenleg is folyamatban vannak.

Az első járatok vonala

A Stadler késői szállítása miatt márciusban, áprilisban és májusban havonta egy, júniusban további hét, végül augusztusban áll forgalomba a tizenegyedik motorvonat. Az első KISS motorvonat Budapest-Nyugati-Cegléd-Szolnok (100a), a második a Budapest-Nyugati-Vác-Szob (70 sz.) vasútvonalon fog közlekedni.

 

(Magyar Nemzet/MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
felucca
2020. február 01. 07:47
Szar pályán, állandóan bedöglő bizberrel, kőkorszaki forgalomszervezéssel elég lenne a marhavagon is. Kidobott pénz. Az eddigi egy szint helyett most két szinten nem tudják majd az utasok, hogy miért késnek fél órát.
OberEnnsinnen
2020. február 01. 07:08
Megint lop egyet a Fideszesek... Bármihez nyúlnak: lop, lop, lopás... Az átlagbér is, még az 500 eFt-ot sem éri el, csupán 404. Amikor - még a haladó a demokráciában - 2010-ben már 196 eFt volt.
zakar zoltán béla
2020. január 31. 12:40
Vértes A. és Lengyel L. tudja???!!!
kizökkentidő
2020. január 31. 10:53
A MÁV felkészült a télre, mint az egészségügy az ebolára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!