Horthy Pétain módszerét kellett volna kövesse

2019. december 10. 09:42

Ha a kormányzó tisztában volt az „endlösunggal”, akkor tettestárs.

2019. december 10. 09:42
Karsai László
Karsai László

„Pelle gondosan nem próbál néhány nagyon fontos kérdésre válaszolni: miért csak 1944. július 6-án függesztette fel a deportálásokat a kormányzó? Biztosan ő is tudja, hogy Für Lajos volt honvédelmi minisztertől Schmidt Márián és Szakály Sándoron át Kövér Lászlóig mindenki úgy hiszi és terjeszti, hogy csak július első napjaiban tudta meg Horthy, hogy a zsidó csecsemőket, aggastyánokat, betegeket, nőket nem üdülni, hanem legyilkolni viszik Auschwitzba.

Ha már 1942-ben, vagy legkésőbb 1943 tavaszán a kormányzó pontosan tisztában volt azzal, hogyan »oldják meg« a nácik »véglegesen« az európai »zsidókérdést« (»Endlösung der Judenfrage«), akkor joggal mondhatjuk, hogy a német megszállás után Horthy a tömeggyilkosok cinkosa, a népirtásban kollaboráns, tettestárs volt.

Mértékadó magyar, amerikai, izraeli és német holokauszt-történészek egyet tudnak érteni abban, hogy ha Horthy, miként Philippe Pétain marsall francia államfő, a megszállás után nem járul hozzá a zsidók tömeges deportálásához, a németek tehetetlenek lettek volna. A francia zsidók 75%-a túlélte a holokausztot, pedig hazájuk 1940-től német megszállás alatt volt, a magyar zsidók 66%-a elpusztult. Pelle csak a nem létező csendőrpuccsra reagáló Horthyról tud. Ha majd lesz ideje az 1944-es évben történteket feldolgozó tudományos munkákat tanulmányozni, megtudja, hogy Horthy deportálásokat felfüggesztő döntésének lehettek még más fontos okai.

A kormányzó talán csak ekkoriban ismerte föl, hogy a németek elveszítették a világháborút. A normandiai hídfőállást nem sikerült felszámolni, a szövetséges haderők június végén-július elején komoly sikereket értek el itt és a Csendes-óceánon is.”

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. december 13. 04:59
"..Ha a kormányzó tisztában volt az „endlösunggal”, akkor tettestárs." KARSAI ÚR EL VAN TÉVEDVE! HORTHY OTT VOLT(!!!) NÜRNBERGEBEN, ÉS OTT GONDOSAN MEG-VIZS-GÁL-TÁK AZ Ő SZEREPÉT MINDENBEN ÉS ELENGEDTÉK A SZERETTEIHEZ. HA "TETTESETÁRS--LETT VOLNA BÁRMIBEN IS, "OTTFOGJÁK" ÉS ELITÉLIK. DE! EZ NEM TÖRTÉNT MEG SŐT! A PORTUGÁLIAI ESTORILBAN MAGYAR ZSIDÓ NAGYTŐKÉSEK--WEISS MANNFRÉD, CHORIN FERENC, ASCHNER LIPÓT-- GON-DOS-KOD-TAK(!!!) ARRÓL, HOGY Ő, VITÉZ NAGYBÁMYAI HORTHY MIKLÓS FŐMÉLTÓSÁGÚ ÚR MEGFELELŐ IZTONSÁGBAN ÉS KNYELEMBEN ÉLHESSEN 1957 FEBRUÁRJÁBAN BEKÖVETKEZETT TERMÉSZETES HALÁLIG. ÉP ÉSSZEL ELKÉPZELHETETLEN LENNE "EZ" AKKOR, HA Ő, HORTHY BÁRMIBEN IS "TETTESTÁRS" LETT VOLNA. EZ LOGIKAI--ÉS JOGI(!)--KÉPTELENSÉG...LENNE.
Box Hill
2019. december 12. 17:47
"Horthy Pétain módszerét kellett volna kövesse" Okos tanács. Hogy halálra ítéljék hálából és csak de Gaulle akasztotta le a bitóról.
Peter8811
2019. december 11. 17:34
"Horthy Pétain módszerét kellett volna kövesse" Karsaikám ti mindig tudtátok mikor mit kell csinálni, Tudtátok mikor kell Rajk Lászlót felakasztani, tudtátok mikor kell manikűrözni, tudtátok mikor kell a parasztok földjét elvenni és mikor kell nyugdíjat felezni. Jó időben, Rossz időben vörös fasiszta cipőben. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
navis praetoria
2019. december 11. 12:55
navis praetoria 2019. december 11. 12:51: "Aki ennek Franciaországban ellentmond, azt a "mértékadó körök" kiátkozzák a közéletből." Példát kellene venni a francia mértékadó körökről, és Karsait ki kellene átkozni a magyar közéletből.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!