Tordai: Bosszúhadjárat indult az önkormányzati választás után

2019. november 20. 22:55

A fővárosi tömegközlekedés finanszírozásának módosításáról vitáztak az Országgyűlésben.

2019. november 20. 22:55

Szerda este egy közlekedési tárgyú jogharmonizációs csomag tárgyalásával folytatta munkáját az országgyűlés. A csomag része a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásának módosítása is. 

Gyüre Csaba, a Jobbik vezérszónoka hangsúlyozta: a fővárosi tömegközlekedés tavaly 18 milliárd forintos veszteséget termelt, és nem várható, hogy ez jelentősen változna, így ez a feladat akár meg is roggyanthatja Budapest büdzséjét. Szerinte ez hadüzenet a fővárosnak, így pártja számára semmiképpen nem elfogadható a javaslat, amely alapvetően jogharmonizációs célú ugyan, de több ponton is túllép ezen a körön. 

Az MSZP-s Varga László azt mondta, hogy a jogszabály 95 százaléka jogharmonizációról szól, de van egy eleme, amelyik egyértelműen sújtja az önkormányzatokat, mert többletterheket ró rájuk a közösségi közlekedés szervezése során. Hozzátette, majd harminc önkormányzatot érint a kérdés, de a legtöbb pluszterhet a fővárosnak kellene viselnie. A DK-s Arató Gergely kijelentette: megszokták már, hogy egy törvényjavaslatot soha nem szabad a címéről megítélni, mert amikor egy indítványnak ártalmatlan a címe, akkor abban „biztos valami nagy disznóság van”. Ebben a javaslatban kezdődik meg a nagyvárosi választókkal szembeni bosszúállás – fogalmazott.

Hasonlóan fogalmazott a párbeszédes Tordai Bence is. Ő azt mondta: hogy az önkormányzati választást követően elindult egy bosszúhadjárat, amelynek része az ellenzék megtörése. A képviselő azt hangoztatta, a kormánypártok nem értik azt, hogy az ő szavazóik is sokkal rosszabb minőségű közszolgáltatásokkal fognak találkozni a jövőben. A kormányzat kevesebb, mint a tizedét állja a közösségi közlekedés költségeinek, a jövőben pedig előállhat az a helyzet, hogy az önkormányzatnak minden felhasználható forintot erre kell fordítania a saját bevételeiből – mondta. A javaslatban a kormánypártok arra tesznek kísérletet, hogy Budapestet és a nagyvárosokat kiéheztessék – jelentette ki végül.

Schanda Tamás államtitkár szerint viszont nem volt érdemes önálló jogszabályként beterjeszteni a fővárosi tömegközlekedés finanszírozásának módosítását. Értetlenségének adott hangot, „miért lenne retorzió egy jogszabály módosítása”, mondván, ez a feladat korábban is előírás volt a fővárosi önkormányzat számára. A kormány bizodalmát fejezte ki, hogy Karácsony Gergelynek is sikerülnie fog finanszírozni azt a feladatot, amelyre hivatali elődje, Tarlós István előteremtette a forrásokat.

(MTI)
 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2019. november 21. 12:37
Ez a vörös bunkó mit szólna ahhoz, ha lépten nyomon a családjára alpári megjegyzéseket tennének? Mit szólna a vörös timi, ha a jobbikos párját vegzálnák, trógernak neveznék?????
Karácsony Szilvi
2019. november 21. 11:37
Ez a tordai féle szarkeverés épp olyan mintha valami okoska állandóan mindenre azt mondja, hogy"tudom,tudom" sőt "jobban tudom" Kapja a normális választ: "ha tudod akkor csináld" Egy idő után rájön, hogy nem tudja csinálni. Erre azt üvöltözi, hogy "bosszúból" nem csinálod meg helyette és még pofátlanul követeli annak az árát is, amiből megcsináltad helyette.. Egyszóval csináld meg helyette és még fizess is mintha ő csinálta volna. Hát ilyen ez a hisztériázó ellenzék. Eddig SEMMIT nem csináltak, csak embereket rúgtak ki, a saját fizetésüket felemelték, boldog-boldogtalant a régi bandájukból jól fizető állásba raktak, akkor is ha csak a síboláshoz ért. Ötletelnek és várják sőt elvárják, hogy a kormány helyettük megcsinálja és utána veregetnék a saját vállukat. Egyszóval nekem is ez a véleményem: HA TUDOD AKKOR CSINÁLD!!!!! Rajta, csak már csináljatok valamit!!!
toef36
2019. november 21. 11:25
Jákod Péter beleesett a "Tordai hasadékba"...
Coccothraustes
2019. november 21. 11:22
Tordai egy tetves proli
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!