Hétfőn tárgyalják Varju mentelmi ügyét

2019. október 16. 13:01

A főügyészség a DK-s képviselőt választás rendje elleni bűntettel gyanúsítja.

2019. október 16. 13:01

Az Országgyűlés honlapjára feltöltött dokumentum szerint a Mentelmi bizottság október 21-én tárgyalja Varju Lászlónak, a Demokratikus Koalíció országgyűlés képviselőjének az ügyét. Ismeretes, a Legfőbb Ügyészség a hónap elején közölte, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtt történt februári Varju László-Horváth Imre találkozó a választás rendje elleni bűntettet valósította meg.

Ismeretes, Varju ezen a találkozón próbálta rábeszélni arra a Magyar Szocialista Párt volt politikusát – aki a főváros IV. kerületében népszerű volt –, hogy a javára lépjen vissza. Horváth nem lépett vissza a találkozó után, így elindult Varju ellen, aki azonban fölényesen nyerte meg a választókörzetét.

Varju ezen a találkozón állítólag minden lehetséges módon megpróbálta rábírni Horváthot a visszalépésre, akivel az egy óra alatt többször közölte a felvétel szerin, hogy ha nem lép vissza a DK javára, akkor egyértelműen a Fideszt támogatja, „fideszbérenc”, és majd mindenki annak is fogja tartani.

Az ügyről korábban itt írtunk.

(Mandiner)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a ló néz, a csikó lát
2019. október 16. 20:42
Bohócok!
lynx
2019. október 16. 17:28
A bíró úgyis fel fogja menteni. Felesleges időtöltés. A beleegyezés nélkül készült felvétel nem bizonyíték. Blöffölhetett is piásan bedrogozva, le fogja tagadni az egészet. A "független" bíró meg - aki a ceura jár fejtágítókra - még kártérítést is ítélne neki.
zakar zoltán béla
2019. október 16. 15:00
Vasba Czeglady-Doebroeghy bozótosába!
fogas paduc
2019. október 16. 13:57
Nincs mese, ki kell adni a hatóságnak. Legyen már vége ennek az elnéző politikának. A Fegyőrt is bíróság elé kell állítani a rendőrökre hajított füstbomba miatt. stb. Egyébként a tv székház elleni támadásukkal a legfőbb cél a választóik megtévesztése volt, ami pedig a képviselői esküjükkel szembe ment.... Én a Varju úrral a feleslegesen kihívott mentő költségeit is kifizettetném, meg a jobbikos által bekapcsolt tűzoltóriasztást is. Mérődjenek már meg úgy az igazságszolgáltatás előtt, mintha közönséges halandók lennének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!