Németh Zsolt: Lehetőség nyílt az EU jobbítására

2019. július 24. 14:31

Nem történt áttörés az EP-választáson az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke szerint, de kedvező fordulat következhet be.

2019. július 24. 14:31

Nem történt áttörés az európai parlamenti választásokon, de lehetőség nyílt az EU jobbítására – vélekedtek az előadók a Tusnádfürdőn zajló 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) egyik keddi pódiumbeszélgetésén.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke elmondta: amellett, hogy az Európai Parlamentbe sok új párt bejutott, az látszik, hogy a régi pártok képviselőcsoportjai is jelentős mértékben kicserélődtek. A politikus szerint számítani lehet arra, hogy kedvező fordulat következik be az egyes pártokon belül is. Németh Zsolt szerint fontos, hogy a Fidesz és az RMDSZ az Európai Néppártban, az EP legnagyobb frakciójában van. Úgy vélte: a Fidesz néppárti pozíciói is erősödtek a választások után.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. július 24. 17:32
Sz@rban Németország: mélyebb válságban van a német gazdaság, mint sejtették Mind a német, mind a francia júliusi feldolgozóipari és szolgáltatói, így pedig a kompozit beszerzésimenedzser-indexek is érdemben rosszabbak lettek a vártnál – derül ki az IHS Markit ma délelőtti adatközléséből. Németország kapcsán arról beszélhetünk, hogy még jóval mélyebb a feldolgozóipari recesszió, mint hittük és a tartós német gyengélkedés a jelek szerint átgyűrűzött a francia gazdaságra is. Az euró, illetve a német DAX-index megbillent a gyenge német és francia adatokra,- számol be a portfolio.hu. A német feldolgozóipar gyengélkedését már hónapok óta látjuk, de arra számítottak az elemzők, hogy a tavaszi gyengélkedés után végre erőre kap majd a szektor és közelíti alulról az 50 pontos, a bővülés és zsugorodás határvonalát. Ehhez képest a júniusi 45 pontról 43,1 pontra tovább szakadt az index, ami újabb 7 éves mélypontot jelent (a Reuters elemzői konszenzusa 45,2 pont volt, a tavaszi hónapokban 44 körül volt az index eddigi hétéve mélypontja). A német szolgáltatói bmi a júniusi 55,8 pontról 55,4 pontra süllyedt, noha a piac 55,3 pontra számított, azaz ez az egyetlen adat, ami minimálisan jobb lett a vártnál. A fentiek miatt a német kompozit bmi a júniusi 52,6-ról 51,4 pontra esett, szemben a várt 52,3 pontra süllyedéssel. https://www.vadhajtasok.hu/2019/07/24/szrban-nemetorszag-melyebb-valsagban-van-a-nemet-gazdasag-mint-sejtettek/#disqus_thread
repulok
2019. július 24. 14:56
Jól van Zsoltika, jól beszéltél, kapsz egy nyalókát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!