Magyar Nemzet: Három évet is kaphat Demeter Márta

2019. július 10. 10:53

Amennyiben beigazolódik, hogy visszaélt hivatalával.

2019. július 10. 10:53

Demeter Márta politikai leszámolást emleget annak kapcsán, hogy pénteken felfüggeszthetik mentelmi jogát, emiatt pedig akár már jövő héten vádat emelhetnek ellene – írja a szerdai Magyar Nemzet. 

„Ez nem más, mint egy felségsértési per. Ebben sincs semmi újdonság vagy meglepetés, hiszen Orbán Viktor március 15-én egy beszédében megígérte, hogy jogi és egyéb eszközökkel megpróbálnak majd leszámolni minden politikai ellenfelükkel” – mondta az LMP-s politikus a Hírklikk.hu-nak. 

Demeter mentelmi jogának felfüggesztése azután merült fel, hogy még tavaly októberben megvádolta Orbán Viktort, hogy gyerekét a honvédség repülőgépével utaztatja, ám utólag kiderült, hogy az ellenzéki politikus összekeverte a miniszterelnök lányát egy Cipruson szolgáló honvéd gyerekével. 

A mentelmi jog felfüggesztését a nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte. Álláspontja szerint amellett, hogy az országgyűlési képviselő valótlant állított, nem nyilvános adatokat tett közé, ami a hivatali visszaélés bűntett megállapítására is alkalmas lehet. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közölte, hogy Demeter Márta a titoksértés miatt elveszítette mandátumát a NATO parlamenti közgyűlésében is.

Amennyiben pénteken felfüggesztik a mentelmi jogát, Demetert már a jövő héten gyanúsítottként idézheti a nyomozó hatóság. Ha pedig egy bírósági eljárás során beigazolódik a hivatali visszaélés bűntette, úgy a képviselőt törvény szerint akár hároméves börtönbüntetéssel sújthatja a bíróság – fogalmaz a Magyar Nemzet.

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2019. július 11. 23:52
Talán 1 év felfüggesztettet kaphatna - ez viszonylag arányos lenne - de a magyar bíróságokat ismerve vélhetően felmentik!
dick52
2019. július 11. 07:42
Ostoba tehén! Te is csak azért nem ülsz háttal a moziban, mert előre vannak a székek.
rajgy
2019. július 11. 06:23
".........Polt Péter legfőbb ügyész ........" ?? Nem legfőbb ügyész, hanem engedelmes Fidesz pártkatona.
linkeloe
2019. július 10. 22:01
Márianosztra!!! Márianosztra!!! :-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!