Varga: A magyarságnak együtt kell dolgoznia, hogy az erősödő nemzetek közé tartozzon

2019. május 10. 14:48

A kormány Erdélyben több mint 200 fejlesztést segített, több mint egymilliárd forinttal – mondta Varga Mihály.

2019. május 10. 14:48

A magyarságnak itthon és külhonban is minden területen együtt kell dolgoznia azért, hogy a jövőben is az erősödő nemzetek sorába tartozzon – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter pénteken, az V. Székelyfesztivál megnyitóján, a budai Millenárison.

Hozzátette: az elmúlt évek kormányzati döntéseinek köszönhetően mára ismét élővé vált az összeköttetés a határon túli és az anyaországi magyarság között. Egyre több területen alakulnak ki és erősödnek meg a gazdasági kapcsolatok, egyre jobb az együttműködés az oktatás és a kultúra területén, és mindez magával hozza, hogy egyre többen utaznak üzleti és turisztikai célból az anyaországba, illetve innen a Kárpát-medence különböző területeire. 

A kapcsolatépítésben kiemelt szerepe van a külhoni magyarok szülőföldön való boldogulását támogató programoknak és az egységes Kárpát-medencei gazdasági tér kialakításának. A szakmai segítségnyújtás mellett jelentős anyagi forrásokat is biztosít a kormány a határon túli magyar vállalkozások számára. A kormány az elmúlt három évben 460 vállalkozásfejlesztési projekt megvalósításához járult hozzá több mint kétmilliárd forinttal, Erdélyben több mint 200 fejlesztést segített, több mint egymilliárd forinttal – mondta a tárcavezető.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. május 10. 16:09
Az anyaországgal közös projektekkel kell fellendíteni a magyar magyar kapcsolatokat, úgy, hogy mindenki profitáljon.
Google
2019. május 10. 15:08
Szegeny Bangonet kiveri a viz ennek hallatan. O volt a hataron tuli uszitas plakatarca 2004-ben, elkepzelheto, hogy mit el most at szegeny. Egyebkent lemondott-e mar? Vagy ott van a jobbikos Szotyori Lazar esete is, aki uveggyongyert megveheto tudatlanoknak titulalta az erdelyieket. A mostani naszuk: Jobbik es a ballib, tokeletes egymasratalalas. Csak nekik legyen jo, a valasztok nem szamitanak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!