Szeretné megtartani az MTA a kutatóintézeteket

2019. május 06. 15:43

Az MTA közgyűlése nagy többséggel úgy döntött, hogy az akadémia szervezetén belül szeretnék tartani a kutatóintézet-hálózatot – mondta Lovász László elnök hétfőn Budapesten.

2019. május 06. 15:43

Közgyűlést tartott az MTA, ezen a kormány javaslatáról is döntöttek.

(MTI)

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2019. május 07. 11:39
(bemásoltírás)VilágHelyzete-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- EGY AKADÉMIKUS VÉLEMÉNYE ARRÓL, AKITŐL ENNI KAP "Európa szívében születő zsarnokság" - Mindent elmond, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány osztotta meg Heller Ágnes irományát, amit a spanyol El País lapban tettek közzé és természetesen mi másról szólna, mint Magyarországról. Kerek perec leszögezi, hogy ma csak és kizárólag a liberális demokráciák tekinthetők valódi demokráciáknak. Mivel Magyarország nem liberális állam (az ő és a globalisták értelmezése szerint), ezért demokrácia sincs. Az sem számít, hogy választásokon választja meg a többség. „A választásokon elért győzelem legitimálja Orbánt és kormányát. De ma, a világ számos részén, választanak meg zsarnokokat. Azonban ezek a rendszerek nem demokráciák, hanem zsarnokságok. Ma csak a liberális demokráciákat nevezhetjük demokráciáknak, Orbán illiberalizmusa nem az.” Fogást nem nagyon talál, mert minden lejárató kifejezésük vakvágányra futott az utóbbi években és az sem számít, hogy a többség választotta meg újra. Mint fogalmaznak: a magyar miniszterelnök se nem antiszemita, se nem fasiszta, de még csak nem is populista, ezért egy új szót kell bevezetni a köztudatba: zsarnokság. Magyarországon zsarnokság van és türannosz. "A zsarnokok és zsarnokságuk mindig elbuknak. De az még nem látszik, hogy ez mikor jön el, illetve az is kétséges, hogy milyen állapotban lesznek a magyarok, amikor újra kell kezdeniük" – írja Heller. Majd azzal zárja írását, "az utolsó reményünk az Európai Unió, azonban a közösségnek politikai és kulturális értelemben meg kell őriznie meghatározó szerepét. „Ha az EU kudarcot vall, múltja lesz, de jelene és jövő nem, múzeum lesz, nem integráló közeg.” (VilagHelyzete)
zolizolizoltan
2019. május 07. 11:34
Úgy látom, ide is megérkezett a csirke-farhát kampánykommandó. Vége az értelmes diskurzusnak.
luisbathhelena
2019. május 07. 00:11
Az MTA jelenlegi koncepciója : Aggyá pízt!
luisbathhelena
2019. május 07. 00:08
Szeretné megtartani? Akkor bizonyára a pénzük is megvan hozzá-mert arra gondolni sem merek hogy az adófizetőkével akarják a csalánt verni továbbra is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!